ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Ακολουθία του Αγιασμού στην Ι.Μ. Λαγκαδά (pics)

Η Ακολουθία του Αγιασμού στην Ι.Μ. Λαγκαδά (pics)

O Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε των Ακολουθιών των Μεγάλων Ωρών και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και εν συνεχεία τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Κατόπιν άκουσε τα πατροπαράδοτα κάλαντα των Θεοφανείων, τα οποία τραγούδησαν οι νέοι και νέες του Λαγκαδά, στους οποίους ευχήθηκε την παρά του Θεού Θεία Φώτιση στην πορεία της ζωής τους.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε μέσα σε κλίμα λαμπρότητας ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, εις τον πάνσεπτο και περικαλλή Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια των ομιλιών του προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε εκτενώς στην Μεγάλη Εορτή της Θείας Επιφανείας, υπογραμμίζοντας ότι η Δεσποτική αυτή εορτή μας φέρνει πιο κοντά και μας ανακαλύπτει τον Έναν και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Είναι μέρα ιδιαιτέρας χαράς και τιμής, διότι μέσα από το Μυστήριο του Βαπτίσματος ο Θεός, δίδει στην κτίση αλλά κυρίως στον άνθρωπο της την ευκαιρία της εσωτερικής ανακαινίσεως και αναπλάσεως γενόμενος πλέον νέος άνθρωπος.

Τέλος προέτρεψε όλους τους παριστάμενους και μη, να μετάσχουν με προσευχητική διάθεση και εν κατανύξη, των αυριανών Ιερών Ακολουθιών και εν συνεχεία να παραστούν και εις την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, του οποίου η ρίψη θα πραγματοποιηθεί διαδοχικώς στα Λουτρά του Λαγκαδά, στην Λίμνη Κορώνεια και στην Λίμνη Βόλβη.

ΠΗΓΗ romfea.gr