Οι φίλοι της Αρχιεπισκοπής βράβευσαν την «Αποστολή» και την ΚΕΔΕ

Οι φίλοι της Αρχιεπισκοπής βράβευσαν την «Αποστολή» και την ΚΕΔΕ

Για τη μεγάλη τους συνεισφορά στον εθελοντισμό βράβευσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών την «Αποστολή» και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και ήταν αφιερωμένη στον εθελοντισμό, επισημάνθηκε το πολύτιμο έργο που επιτελεί το «Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής», το οποίο είναι αποτέλεσμα της γόνιμης και ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνεργασίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην απονομή τιμητικών διακρίσεων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ.Πατούλης βραβεύθηκε για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φίλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωστής Δήμτσας για την πολύτιμη προσφορά του Οργανισμού στον Εθελοντισμό και στην πολύτιμη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Στην ομιλία του ο κ Πατούλης ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου για την τιμητική βράβευση και αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής όπως τα Υγειονομικά Οδοιπορικά, οι εμβολιαστικές εκστρατείες, η Κοινωνική Τράπεζα Φαρμάκου με στόχο την πρόληψη και τη θεραπεία της ασθένειας σε οικονομικά αδύναμους ασθενείς.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι μεγαλύτερες προκλήσεις της Εκκλησίας για το 2017 - Οι σταθμοί στις σχέσεις με την Πολιτεία

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις της Εκκλησίας για το 2017 - Οι σταθμοί στις σχέσεις με την Πολιτεία

Σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά «με τους εθελοντές γιατρούς μας και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, προσπαθούμε καθημερινά, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής, να ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο, να δώσουμε λύση, να θεραπεύσουμε τον κάθε ασθενή που περνά το κατώφλι του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργεί από το 1999 με σκοπό την υποστήριξη του φιλανθρωπικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και πολιτιστικού έργου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.