ΕΡΓΑΣΙΑ

Άνεμος χαράς από τον Νεφελούδη: Αυτός και ο επόμενος θα είναι καλοί μήνες για τους συνταξιούχους!

Άνεμος χαράς από τον Νεφελούδη: Αυτός και ο επόμενος θα είναι καλοί μήνες για τους συνταξιούχους!

Μετά τα ψίχουλα που άφησε η κυβέρνηση στις τσέπες των συνταξιούχων τους λοιδορεί και κατά πρόσωπο.

Την ώρα που οι παλαίμαχοι της εργασίας σκληρά δοκιμαζόμενοι τα τελευταία χρόνια από τις συνεχείς μειώσεις, καταργήσεις και αυξήσεις σε όλο το εύρος της καθημερινότητάς τους, ο γγ του υπουργείου Εργασίας ενημερώνει πως αυτός και ο άλλος μήνας θα είναι καλοί γιατί θα πάρουν τα αντισταθμιστικά!!! όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ.

Συγκεκριμένα σε σημερινή του δήλωση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης ενημέρωσε σχετικά με την έναρξη της εφαρμογής όσων αντισταθμιστικών μέτρων δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί, για την ενίσχυση των συνταξιούχων που έχασαν το ΕΚΑΣ . Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ1, τα αντισταθμιστικά θα δοθούν με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου, οι οποίες θα καταβληθούν στα τέλη του Νοεμβρίου.

«Αυτός ο μήνας και ο επόμενος θα είναι καλοί μήνες για τους συνταξιούχους, υπό την έννοια ότι θα εφαρμοστούν τα αντισταθμιστικά που ψήφισε η Βουλή για την περικοπή του ΕΚΑΣ. Το σύστημα αρχίζει να ομαλοποιείται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, ο κ. Νεφελούδης δήλωσε ότι το «κλειδί» στη διαπραγμάτευση είναι η επαναρύθμιση και η επανακατοχύρωση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και η επικυριαρχία των κλαδικών συμβάσεων έναντι των επιχειρησιακών.

Σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη, το ΔΝΤ παραθέτει μία σειρά από προτάσεις, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την πραγματικότητα που ισχύει στην Ελλάδα. «Oι συνθήκες στην αγορά εργασίας της χώρας μας καθορίστηκαν από τις προτάσεις του ΔΝΤ και είδατε τι έχει γίνει. Ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι και τεράστια προβλήματα των επιχειρήσεων σε σχέση με την ίδια την ανταγωνιστικότητα με την εφαρμογή αυτών των πολιτικών» σημείωσε.

Όπως σχολίασε, βάσει συγκεκριμένων δεικτών, έχει διαπιστωθεί ότι οι επιχειρήσεις που δεν εφάρμοσαν τις τότε μνημονιακές πολιτικές, σε σχέση με τον κατώτατο μισθό και τις εργασιακές σχέσεις, έχουν μία ανοδική πορεία. Από την άλλη πλευρά, όπως τόνισε, όσες εφάρμοσαν αυτά τα πεδία των πολιτικών, είναι σε κατάσταση μεγάλης φθοράς.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νεφελούδης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενωσιακό δίκαιο που να υποστηρίζει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Συμπλήρωσε επίσης, ότι το μεγάλο πρόβλημα που εντοπίζεται στην αγορά εργασίας, είναι η αδήλωτη και η μισοπληρωμένη εργασία, «για την οποία το ΔΝΤ δεν λέει κουβέντα».

Σχετικές ειδήσεις