ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΟΚ: Οι τωρινές προσωρινές συντάξεις είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τις... μελλοντικές κανονικές!

ΣΟΚ: Οι τωρινές προσωρινές συντάξεις είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τις... μελλοντικές κανονικές!

Αν τώρα ζουν με ψίχουλα οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν προσωρινές συντάξεις -με τον παλαιό νόμο- περιμένοντας στην αναμονή πολλούς μήνες για την διαμόρφωση του τελικού τους ποσού, τότε οι υποψήφιοι συνταξιούχοι που βγαίνουν ήδη ή θα βγουν στη σύνταξη βάσει του νόμου Κατρούγκαλου θα «φυτοζωούν»!

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟΝ «ΑΦΑΝΙΣΜΟ» ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ!

Τα ποσά μιλούν από μόνα τους και προκαλούν πανικό στους νέους συνταξιούχους που θα κληθούν να επιβιώσουν με συντάξεις που δεν φτάνουν για να καλύψουν ούτε τα είδη πρώτης ανάγκης. Η οικονομική εξαθλίωση της τρίτης ηλικίας είναι γεγονός και η φτωχοποίηση των συνταξιούχων που έχουν φτάσει σε σημείο να συντηρούν ακόμα και δύο οικογένειες είναι το αποτέλεσμα των σκληρών μέτρων και των καταστροφικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, σήμερα με βάση τον παλαιό ασφαλιστικό νόμο οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν προσωρινές συντάξεις εισπράττουν ποσά που κυμαίνονται κατά μέσο όρο από 480-1.200 ευρώ. Όμως οι κανονικές συντάξεις που εκδίδονται με βάση τα νέα δεδομένα, δηλαδή αναφορικά του νέου νόμου είναι από 280-650 ευρώ. Οι διαφορές που παρουσιάζονται μεταξύ παλαιών προσωρινών και κανονικών-τωρινών- συντάξεων είναι τεράστιες!

28 ΠΙΝΑΚΑΣ 1 copy

Από την άλλη πλευρά, αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Γιώργος Κουτρουμάνης είναι ότι, οι νέες προσωρινές, δηλαδή όσες βγαίνουν πλέον με τον νόμο Κατρούγκαλο, κυμαίνονται από 346-768 ευρώ! Οι μειώσεις δηλαδή που εμφανίζονται μεταξύ των νέων και των παλαιών προσωρινών συντάξεων είναι τουλάχιστον της τάξης του 20-40%, ανάλογα την κάθε περίπτωση συνταξιούχου.

28 ΠΙΝΑΚΑΣ 2

Ο νέος τρόπος υπολογισμού που προβλέπεται στον ασφαλιστικό νόμο του Γιώργου Κατρούγκαλου οδηγεί σε σημαντικές μειώσεις τις προσωρινές, με τις οποίες θα κληθούν οι νέοι συνταξιούχοι να ζήσουν για αρκετούς μήνες και μέχρι να λάβουν την οριστική τους σύνταξη. Μειώσεις κατά τουλάχιστον 30% θα υποστούν στις προσωρινές τους συντάξεις, οι υψηλόμισθοι του Ιδιωτικού τομέα, ΔΕΚΟ και τραπεζών που δικαιούνταν με το προηγούμενο καθεστώς προσωρινή σύνταξη ίση με το 80% της οριστικής σύνταξης που θα τους χορηγηθεί.

Σε περιπτώσεις συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας, το ποσό της προσωρινής σύνταξης διαμορφώνεται κατ’αντιστοιχία, και έτσι σε συνταξιούχο με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως 79,99 θα χορηγείται το 75% της προσωρινής σύνταξης, σε συνταξιούχο με ποσοστό αναπηρίας από 50% έως και 69,99% θα χορηγείται το 50% της προσωρινής σύνταξης, ενώ σε περιπτώσεις συνταξιοδότησης λόγω θανάτου, η προσωρινή σύνταξη χορηγείται σε ποσοστό 50%.

Σχετικές ειδήσεις