ΕΘΝΙΚΑ

Αμερικανίδα βουλευτής στηρίζει την Κύπρο

Αμερικανίδα βουλευτής στηρίζει την Κύπρο
Υπέρ του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες στην κυπριακή αποκλειστική ζώνη, τάχθηκε με γραπτή δήλωσή της...

Υπέρ του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες στην κυπριακή αποκλειστική ζώνη, τάχθηκε με γραπτή δήλωσή της η Αμερικανίδα βουλευτής των Δημοκρατικών, Σέλι Μπέρκλεϊ.

Ταυτόχρονα, το μέλος του Αμερικανικού Κογκρέσου επέκρινε τις τουρκικές απειλές.

Η Σέλι Μπέρκλεϊ, που εκλέγεται στην πολιτεία της Νεβάδα, είναι ελληνικής καταγωγής.

«Οι προειδοποιήσεις της Τουρκίας κατά της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κατά της εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων φυσικών πόρων της Κύπρου ακούγονται σαν ψευδοπαλληκαρισμοί και αποτελούν απλά ακόμα μια προσπάθεια της Τουρκίας να παγιώσει την παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου» τονίζει η κ. Μπέρκλεϊ.

Η Αμερικανίδα βουλευτής αναφέρει επίσης ότι «αντί να συναινεί σ' αυτή τη συμπεριφορά, η διεθνής κοινότητα πρέπει να καλέσει την Τουρκία να τερματίσει αμέσως την κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου και τη χρήση πρακτικών εκφοβισμού εναντίον του Ισραήλ, της Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλων χωρών της Μεσογείου. Η συμπεριφορά της Τουρκίας κατά την τελευταία εβδομάδα αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθειά της να εκφοβήσει γείτονές της και να επεκτείνει την ηγεμονία της στη Μεσόγειο».