ΕΘΝΙΚΑ

Σκοπιανό – Νέα «τορπίλη» Ιβάνοφ: Προσωπική η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, δεν συμφωνώ με το erga omnes

Σκοπιανό – Νέα «τορπίλη» Ιβάνοφ: Προσωπική η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, δεν συμφωνώ με το erga omnes

Σκοπιανό | Ειδήσεις: Αποφασισμένος να θέσει νέα προσκόμματα σε μια συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων για το ονοματολογικό δείχνει για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες ο Πρόεδρος της γείτονος, Γκιόργκι Ιβάνοφ, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη χρήση μιας νέας ονομασίας «έναντι όλων» (σ.σ. erga omnes).

Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο κ. Ιβάνοφ σημείωσε: «Η όλη διαδικασία μοιάζει με προσωπική συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Ζάεφ και του Κ. Τσίπρα, η οποία δεν έχει προσφέρει μια εθνική συναίνεση στη “Μακεδονία” Η θέση μου είναι ότι δεν αποδέχομαι μία λύση στο ζήτημα του ονόματος για συνολική χρήση ή “έναντι όλων”».

Κατά τη συνάντηση Ιβάνοφ - Ντιμιτρόφ, ο τελευταίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο των Σκοπίων για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις συζητήσεις για το ονοματολογικό.

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά μέσα λίγες ώρες που ο Σκοπιανός πρόεδρος επιχειρεί να «τινάξει στον αέρα» τη διαπραγμάτευση, τη στιγμή που επίκειται νέα τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ.

Διαβάστε σχετικά:

Σχετικές ειδήσεις