ΕΘΝΙΚΑ

Εκνευρισμός στην Αθήνα για τα «παιχνίδια» των Σκοπιανών

Εκνευρισμός στην Αθήνα για τα «παιχνίδια» των Σκοπιανών

Την ενόχληση της Ελλάδας έχει προκαλέσει η στάση των Σκοπίων και τα επικοινωνιακά παιχνίδια στα οποία επιδίδεται η ηγεσία του.

Αιχμές της Ελλάδας κατά Ντιμιτρόφ - «Βρώμικα» σχέδια από τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων και τους εθνικιστές

«Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία, όπως είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια», τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Η ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης είναι εμφανής και φαίνεται να στρέφεται κατά του Νικολά Ντιμιτρόφ, φωτογραφίζοντάς τον ως αυτόν που παίζει παιχνίδια.

Πάντως και οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ άφηναν αιχμές για την ανακοίνωση του σκοπιανού ΥΠΕΞ η οποία «πάγωνε» τη συμφωνία κι έθετε χρονοδιάγραμμα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής.

Στην ανακοίνωση των Σκοπιανών τονίζεται ότι χρειάζεται ακόμη χρόνος προκειμένου να επιτευχθεί «βιώσιμη και κοινά αποδεκτή από αμφότερα τα μέρη συμφωνία», προσθέτοντας μάλιστα ότι αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό «από την ανάγκη οριστικοποίησης της διαδικασίας σε οποιαδήποτε περίοδο».

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός Ζάεφ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η συμφωνία θα έρθει σύντομα, επιβεβαιώνοντας πως τις επόμενες μέρες σκοπεύει να τηλεφωνήσει στον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα.

Είναι προφανές πως ορισμένοι στα Σκόπια παίζουν με τα νεύρα της Ελλάδας επιδιδόμενοι σε παιχνίδια τακτικής.

Διαβάστε επίσης:

Τρελάθηκε ο Μπαχτσελί: Η Ελλάδα σχεδιάζει εισβολή στην Τουρκία – Δεν θα γλιτώσει

Τουρκική… μπλόφα: Τι κρύβεται πίσω από το «πάγωμα» της συμφωνίας για το προσφυγικό

Σχετικές ειδήσεις