ΕΘΝΙΚΑ

«Ξέφυγαν» πάλι οι Τούρκοι: Απειλούν Ελλάδα και Κύπρο με πόλεμο

«Ξέφυγαν» πάλι οι Τούρκοι: Απειλούν Ελλάδα και Κύπρο με πόλεμο

Τουρκικές προκλήσεις: Τη γνωστή και «αγαπημένη» του ρητορική των απειλών εναντίον της χώρας μας επανέλαβε, για πολλοστή φορά, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.

Σε ομιλία του κατά την επιθεώρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Χατάι (Αντιόχεια) της Τουρκίας, ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία επιθυμεί τα υπάρχοντα προβλήματα -στην θάλασσα η οποία αποκαλείται Γαλάζια Πατρίδα και περιλαμβάνεται από 462 χιλιάδες τ.χλμ.- να επιλυθούν με ειρήνη, γαλήνη, εμπιστοσύνη, καλή γειτονία και συνεργασία.

«Αλλά θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία παραχώρηση, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και η κατάσταση παρακολουθείται στενά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα και κανένα τετελεσμένο στο οποίο δεν θα συμμετέχει η Τουρκία», ανέφερε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.


Διαβάστε επίσης:

Ολική έκλειψη της Σελήνης! Δείτε το μοναδικό υπερθέαμα που συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας

Blue Monday: Γιατί η σημερινή ημέρα θεωρείται η πιο μελαγχολική του έτους και πώς θα την ξεπεράσετε

Πέθανε ο «υπερκατάσκοπος» που συγκλόνισε τον πλανήτη με αυτήν την επικίνδυνη αποστολή

Σχετικές ειδήσεις