ΠΑΙΔΕΙΑ

ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Ανέδειξε τη δυναμική συμβολή της Αθηναϊκής Ριβιέρας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Ανέδειξε τη δυναμική συμβολή της Αθηναϊκής Ριβιέρας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Με άξονα την τουριστική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών που παρέχει το γνωστό ΙΕΚ στη Γλυφάδα και ανά την Ελλάδα

Η σημασία και τα οφέλη του αστικού Τουρισμού, με επίκεντρο την Αθηναϊκή Ριβιέρα, ως τουριστικό προορισμό που μπορεί να συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην τουριστική και εμπορική ανάπτυξη των Νοτίων Προαστίων, και κατ’ επέκταση στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μας, αποτελεί ένα θέμα που πρώτο ανέδειξε με πρωτοβουλίες του, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, το μεγαλύτερο Tourism School σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη!

Συγκεκριμένα, με στόχο την ανάδειξη της παράκτιας ζώνης που εκτείνεται από τον Φαληρικό Όρμο μέχρι και το Σούνιο, ως έναν τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών, που έχει τη δυναμική να προσελκύσει επενδύσεις και αναπτυξιακά προγράμματα και να αποτελέσει βασικό τουριστικό πόλο έλξης για τη χώρα μας, 365 ημέρες το χρόνο, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας έχει διοργανώσει τα τελευταία χρόνια, 8 ετήσια, συνέδρια Τουρισμού, με κεντρικό θεματικό άξονα την περιβόητη «Athens Riviera»! Παράλληλα, οι σπουδαστές Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, έχουν πραγματοποιήσει, κατά καιρούς, έρευνες σε ξενοδοχεία των Νοτίων Προαστίων, με θέμα «Το προφίλ της Αθηναϊκής Ριβιέρας ως τουριστικού προορισμού», κ.ά.

Συντονισμένες προσπάθειες, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς

Στοχεύοντας, κάθε χρόνο, στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιωτών, αλλά και στον σχεδιασμό και προώθηση συνεργειών μαζί τους, το κορυφαίο ΙΕΚ στη Γλυφάδα -και ανά την Ελλάδα- στις Σπουδές Τουρισμού έχει καταφέρει να συνεργαστεί με επιτυχία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αναδείξει, με συντονισμένες προσπάθειες, τη δυναμική της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Πιο συγκεκριμένα, τα 8 Τουριστικά Συνέδρια του ΙΕΚ ΑΛΦΑ -με επίκεντρο την Αθηναϊκή Ριβιέρα- έχουν πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή και την αιγίδα: του Υπουργείου Τουρισμού, της Διεύθυνσης Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού, του Ομίλου για την UNESCO Νοτίων Προαστίων, και φυσικά των Δήμων της ευρύτερης περιοχής -Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου, Βάρης/Βούλας/Βουλιαγμένης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Σαρωνικού, κ.ά.

Τουριστική Εκπαίδευση & “Athens Riviera Scholarships”

Με αφετηρία την άρρηκτη σύνδεση Τουρισμού-Εκπαίδευσης που προάγει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ -το γεγονός δηλαδή ότι η ποιοτική και σωστή εκπαίδευση στελεχών που θα απασχοληθούν στον κλάδο του Τουρισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρήσει η χώρα μας την ανοδική της τάση ως προς το εξαγώγιμο τουριστικό προϊόν- το ΙΕΚ ΑΛΦΑ έχει προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα! Υποστηρίζει το δίπολο «Τουριστική Εκπαίδευση-Αθηναϊκή Ριβιέρα», την καταλυτική δηλαδή συμβολή της σωστής εκπαίδευσης νέων της περιοχής, στην περαιτέρω ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, εξειδικευμένο στις σπουδές Τουριστικών Επαγγελμάτων, προχώρησε στη θέσπιση των «Athens Riviera Scholarships»! Πρόκειται για υποτροφίες που χορηγούνται σε νέους της ευρύτερης περιοχής των Νοτίων Προαστίων, για σπουδές σε επαγγέλματα συναφή με τον Τουρισμό -Ξενοδοχειακά, Μαγειρική, Marketing- με την προοπτική να στελεχώσουν, μετά το πέρας των σπουδών τους, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις της πολύκροτης Αθηναϊκής Ριβιέρας!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το -υψηλών προδιαγραφών- εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί το ΙΕΚ ΑΛΦΑ ανά την Ελλάδα (Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη) στις ειδικότητες Τουρισμού, δημιουργεί ικανούς επαγγελματίες, τους οποίους επιλέγουν για στελέχη οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες!

Το «διαμάντι» του αστικού Τουρισμού

Μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, η Αθηναϊκή Ριβιέρα, η θαλάσσια ζώνη κατά μήκος του Σαρωνικού κόλπου, καλύπτει όλη την παραλιακή ζώνη στα Νότια Προάστια, από το Φάληρο έως και το Σούνιο, αποτελώντας έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό, έτοιμο να ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό τουρίστα.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των τελευταίων συνεδρίων Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, η παράκτια ζώνη της Αθήνας καταφέρνει να συνδυάσει σε αστικό περιβάλλον, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ενός απομακρυσμένου τουριστικού θερέτρου, διατηρώντας παράλληλα τις ευκολίες που παρέχει μια πόλη. Όλα αυτά συνηγορούν στο να την καταστήσουν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, ως έναν άκρως δημοφιλή προορισμό στην τουριστική βιομηχανία, για διακοπές όλον τον χρόνο.

Η εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας, αλλά και το πλήθος των δραστηριοτήτων που προσφέρονται, καθιστούν την Αθηναϊκή Ριβιέρα, ιδανική τουριστική ζώνη για περίπατο, ψώνια, γαστρονομικές απολαύσεις, κολύμπι και θαλάσσια σπορς.

5άστερες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, σύγχρονες αθλητικές υποδομές, άριστα οργανωμένες παραλίες, το μοναδικό γήπεδο golf της Αττικής στη Γλυφάδα, εμπορικά κέντρα, συνεδριακά κέντρα, νοσοκομειακές μονάδες, κορυφαίες ιαματικές εγκαταστάσεις στη Λίμνη Βουλιαγμένης, σε συνδυασμό με την αρχαιολογική περιοχή του Σουνίου, συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών για τους λάτρεις τόσο του κλασικού, όσο και του εναλλακτικού τουρισμού.

Η περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας διαθέτει σύγχρονες τουριστικές υποδομές, εφάμιλλες με αυτές των κορυφαίων τουριστικών θέρετρων της Μεσογείου.

Σοφοκλής Ξυνής: «Η καθιέρωση της Αθηναϊκής Ριβιέρας ως κορυφαίου 12μηνου προορισμού συνδέεται άρρηκτα με τη σωστή Τουριστική Εκπαίδευση»

Η μεγάλη πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ να αναδείξει με συντονισμένες προσπάθειες τη δυναμική της Αθηναϊκής Ριβιέραςανάπτυξη της οποίας συνεπάγεται οικονομική άνθηση των επιχειρήσεων της περιοχής (ξενοδοχεία, τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, κ.ά.)- έχει φέρει στο προσκήνιο την εν λόγω παράκτια ζώνη, ως «διαμάντι» του αστικού Τουρισμού και δημοφιλή τουριστικό πόλο έλξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Σοφοκλής Ξυνής, πρόεδρος του Ομίλου ΞΥΝΗ και εμπνευστής της εν λόγω πρωτοβουλίας, τονίζει τον καταλυτικό ρόλο της σωστής, ποιοτικής, Τουριστικής Εκπαίδευσης, στην καθιέρωση της Αθηναϊκής Ριβιέρας ως branded προορισμού στην Τουριστική Βιομηχανία:

«Η ανάγκη κατάρτισης ικανών επαγγελματιών Τουρισμού για να στελεχώσουν ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις, οι οποίες συστήνουν τη “βαριά βιομηχανία της Ελλάδας”, τον Τουρισμό, είναι επιτακτική.

Οι προοπτικές ανάδειξης και καθιέρωσης της Αθηναϊκής Ριβιέρας ως top 12μηνου προορισμού, ποιοτικού Τουρισμού, συνδέονται άρρηκτα με την Τουριστική Εκπαίδευση, η οποία θα πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών, προκειμένου το έμψυχο δυναμικό του Τουρισμού να προσφέρει τις πλέον ποιοτικές υπηρεσίες στον σύγχρονο τουρίστα της παράκτιας ζώνης της Αθήνας.

Απαιτούνται συνέργειες όλων των εμπλεκόμενων ιδιωτικών και δημοσίων φορέων, με στόχο να ξεπεραστούν προβλήματα που δημιουργούν αναχώματα στην τουριστική ανάπτυξη, όπως η γραφειοκρατία».

INFO

  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406
  • https://www.iekalfa.gr/

Σχετικές ειδήσεις