ΠΑΙΔΕΙΑ

ΙΕΚ ΣΒΙΕ: Κάνοντας μία δυνατή αρχή για ένα πολλά υποσχόμενο επαγγελματικό μέλλον!

ΙΕΚ ΣΒΙΕ: Κάνοντας μία δυνατή αρχή για ένα πολλά υποσχόμενο επαγγελματικό μέλλον!

Βρισκόμαστε μία «ανάσα» πριν το τέλος του καλοκαιριού, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, εν μέσω μίας νέας πραγματικότητας.

Μικροί μαθητές, παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επιστροφή τους στα θρανία, ενώ την ίδια στιγμή, οι νεαροί φοιτητές που σύντομα θα εισαχθούν σε Ιδρύματα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, καλούνται να πάρουν μία μεγάλη απόφαση, να «ανοίξουν» τα φτερά τους πραγματοποιώντας το πρώτο μεγάλο βήμα για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Σύμφωνα άλλωστε με τον αρχαίο φιλόσοφο Πλάτωνα, «ηαρχή είναι το ήμισυ του παντός», συνεπώςείναι σημαντικό η επιλογή των προπτυχιακών σπουδών, να τους εφοδιάσει με πολύτιμες γνώσεις και εργαλεία, που μελλοντικά θα τους δώσουν μεγαλύτερη ώθηση και προβάδισμα στον σύγχρονο «στίβο»της αγοράς εργασίας.

Ομολογουμένως οι επιλογές στον κλάδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης -και ειδικότερα της ιδιωτικής- είναι πολλές για τους υποψήφιους σπουδαστές, καλό θα ήταν, λοιπόν, να πραγματοποιήσουν μία εξονυχιστική έρευνα πριν καταλήξουν στην σχολή που θα τους συντροφεύει και θα τους στηρίζει στην αρχή της σταδιοδρομίας τους.Ακριβώς για αυτό, είναι απαραίτητο να θέσουν εξαρχής κάποια συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία θα τους κατευθύνουν σε μία αξιόπιστη επιλογή με πολυετή πορεία και κύρος στον χώρο της εκπαίδευσης, η οποίαμελλοντικά θα τους εξασφαλίζει προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

Μία από αυτές είναι και ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΙΕΚ ΣΒΙΕ, ο οποίος εδώ και 53 χρόνια αποτελεί μία κορυφαία επιλογή για τους σπουδαστές, καθώς συγκεντρώνει ένα σύνολο πλεονεκτημάτων που τον ξεχωρίζουν από το σύνολο των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της χώρας.

Ένα ευρύ και σύγχρονο φάσμα ειδικοτήτων

Μπορεί προς τα τέλη της δεκαετίας του ’60 να μας συστήθηκε ως η πρώτη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας στη χώρα και λίγα χρόνια αργότερα να εξασφάλισε την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ωστόσο σήμερα απαριθμεί περισσότερες από είκοσι ειδικότητες, δίνοντας δυναμικά το «παρών» σε σύγχρονους επαγγελματικούς τομείς. Μερικοί από αυτούς είναι η Προπονητική σε αποκλειστική συνεργασία με την αλυσίδα γυμναστηρίων GRAFTS και τον Βασίλη Σαμπράκο σε ρόλο Συμβούλου Επικοινωνίας & Σταδιοδρομίας, η Αισθητική-Μακιγιάζ και Αισθητική - Ποδολογία σε συνεργασία με την Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδος,η Γαστρονομίαυπό την επίβλεψη του δημοφιλούς chef Γιάννη Αποστολάκη, τα Τουριστικά-Ξενοδοχειακά, τα Παιδαγωγικά, η Οικονομία και Διοίκηση,τα Ναυτιλιακά,η Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες. Πρόσφατα μάλιστα, εγκαινίασε και τη λειτουργία της Πρώτης Σχολής Vegan Mαγειρικής στην Ευρώπημε την υπογραφή του καταξιωμένου green chef Νίκου Γαϊτάνου. Με αυτόν τον τρόπο, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ παραμένει διαρκώς στην «πρώτη» γραμμή της εκπαίδευσης, καλύπτοντας πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας και παρέχοντας στους σπουδαστές μία πληθώρα επιλογών, ώστε να ειδικευτούν σε αυτό που πραγματικά επιθυμούν να ακολουθήσουν.

Επενδύοντας στη διά βίου μάθηση

Τα διετή προγράμματα σπουδών (πέντε εξάμηνα) που πραγματοποιεί το ΙΕΚ ΣΒΙΕ σε συνδυασμό με ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης, εξασφαλίζουν στους σπουδαστές το Κρατικό Δίπλωμα επιπέδου 5, καθώς και την εγγυημένη επιτυχία τους στις εξετάσεις πιστοποίησης του Υπουργείου Παιδείας.Το σημαντικότερο όμως είναι πως λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για μεγαλύτερη εξειδίκευση, παρέχει στους σπουδαστές και τους αποφοίτους, τη δυνατότηταγια μετεκπαίδευση και εξειδίκευση μέσω του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης, με προγράμματα τηλεκατάρτισης (e-learning), καθώς και παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε αντικείμενα αιχμής, όπως Βοηθός Κτηνιάτρου και Φροντιστής ζώων Συντροφιάς ή Βοηθός Οδοντιάτρου. Έτσι, στοχεύει στην καλύτερη κατάρτιση των σπουδαστών αλλά και στη διαρκή εξέλιξη των δεξιοτήτων τους.

Σημαντικές προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης

Έχοντας συμπληρώσει τα πρώτα τέσσερα εξάμηνα σπουδών, τα οποία περιλαμβάνουν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα σε πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, σειρά έχει η πρακτική άσκηση του σπουδαστή, όπου επιλέγει ο ίδιος ο σπουδαστής σε ποιον δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα θατην εκπληρώσει. Άλλωστε, το μεγάλο δίκτυοσυνεργαζόμενων φορέων και επιχειρήσεων του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, αναγνωρίζει την αξιοπιστία και την υψηλή ποιότητα σπουδών των αποφοίτων του, οπότε είναι εύκολο νααπορροφηθούν από μεγάλους οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σε κάθε περίπτωση, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ δίνει τη δυνατότηταγια αμειβόμενη τοποθέτηση των σπουδαστών σε συγκεκριμένους φορείς της Ευρώπηςμέσω του προγράμματοςErasmus+, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της χώρας.

Κλείνοντας, μην ξεχνάμε πως οι προπτυχιακές σπουδές είναι το πρώτο «σκαλοπάτι» για μία πορεία που οδηγεί απευθείας στην κορυφή!Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που το ΙΕΚ ΣΒΙΕ προσμετρά περισσότερους από 50.000 αποφοίτους, καθώς είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που με το κύρος και την μακροχρόνια εμπειρία του, εφοδιάζει τους νέους με τα κατάλληλα προσόντα, ώστε να κάνουν μία δυνατή αρχή και να πετύχουν σε όποιον τομέα ονειρεύονται.