Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΑΙΔΕΙΑ

Οικονόμου στο Newsbomb.gr για τα σχολεία: Δεν υπάρχει εισήγηση αυτή τη στιγμή να μην ανοίξουν

Οικονόμου στο Newsbomb.gr για τα σχολεία: Δεν υπάρχει εισήγηση αυτή τη στιγμή να μην ανοίξουν
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε από το Newsbomb.gr για τη φημολογία περί εισηγήσεων να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε από το Newsbomb.gr για τη φημολογία περί εισηγήσεων να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου όταν ρωτήθηκε από το Newsbomb.gr σχετικά με τη φημολογία για άνοιγμα των σχολείων με καθυστέρηση μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση από την επιτροπή. Από την ώρα που άνοιξαν τα σχολεία είχαμε μείωση κρουσμάτων. Οι μαθητές είναι απολύτως προστατευμένοι λόγω του αυξημένου testing. Με αυτή τη λογική προετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα των σχολείων όπως ήταν προγραμματισμένο. Δεν υπάρχει εισήγηση αυτή τη στιγμή» απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια ήταν η απάντηση που έδωσε στο Newsbomb.gr νωρίτερα και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ερωτηθείσα σχετικά για αυτό το ενδεχόμενο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου αφού θα κλείσουν την προσεχή Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι πληροφορίες ήθελαν να υπάρχουν φωνές ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας που ζητούν τα σχολεία να μην ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου αλλά το πρώτο κουδούνι του 2022 να ακουστεί μια εβδομάδα αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων στα παιδιά ηλικίας 4-18 ετών τα οποία αποτελούσαν τότε το 26% των συνολικών μολύνσεων με covid-19 ενώ την Κυριακή έγινε γνωστή η είδηση για τη διασωλήνωση μιας 16χρονης κοπέλας με κορονοϊό στη Λάρισα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: 26 κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Οικονόμου: «Παράθυρο» για rapid test και στους εμβολιασμένους στις γιορτές, θα το πληρώνουν οι ίδιοι

The Voice Τελικός: Νικήτρια η Άννα Αργυρού – Γνωρίστε το 16χρονο «διαμάντι» με τη μαγική φωνή

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα θα πληρωθεί η 6η δόση - Πότε θα δουν λεφτά οι δικαιούχοι