ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα 24ωρη απεργία - Ποιοι θα συμμετέχουν

Έρχεται νέα 24ωρη απεργία - Ποιοι θα συμμετέχουν
ΠΗΓΗ: Intime.gr

Απεργία προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την προσεχή Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, με τις δημόσιες υπηρεσίες να υπολειτουργούν.

Ακόμη, απεργεί ιδιωτικός τομέας, ενώ αναμένεται η απόφαση των συνδικάτων των ΜΜΜ.

Στάση εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε ως αντίδραση στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή, να προκηρύξει στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Οκτώβρη από τις 11.00 π.μ., έως τη λήξη του ωραρίου.

Καλεί μάλιστα τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Εξάλλου, σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι οικοδόμοι καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν «απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε "να βάλει στο γύψο" τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα.

Είναι η απάντησή μας στη μεγαλοεργοδοσία και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που επιχείρησε με λύσσα να χτυπήσει την απεργία έτσι, ώστε να δώσει έμπρακτα βοήθεια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αύριο (30/9) πληρώνονται δόσεις ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος

120 δόσεις: Λήγει η προθεσμία στις 30/9 - Εξετάζεται νέα παράταση

Μιχαηλίδου: «Κανένα επίδομα δεν καταργείται - Θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός για το ΚΕΑ»

Σχετικές ειδήσεις