ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΛΛΑΔΑ

«Τορπίλη» από το δήμαρχο Ορεστιάδας: Περνούν τα σύνορα Τούρκοι με «περίεργο» ρόλο

«Τορπίλη» από το δήμαρχο Ορεστιάδας: Περνούν τα σύνορα Τούρκοι με «περίεργο» ρόλο
IN TIME

Σε τεντωμένο σχοινί είναι η κατάσταση στα ελληνικά σύνορα, καθώς δεκάδες χιλιάδες μετανάστες ωθούνται από την τουρκική κυβέρνηση στη συνοριακή γραμμή προκειμένου να εισβάλλουν στην Ελλάδα - Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr o Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει με ομάδες προσφύγων, αλλά κυρίως μεταναστών να προσπαθούν με κάθε τρόπο να εισβάλλουν στην Ελλάδα, τραβώντας συρματοπλέγματα και χρησιμοποιώντας ως ασπίδες λαμαρίνες και κομμάτια από βαρέλια.

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι τεταμένη, καθώς εδώ και μισή ώρα, γίνονται συνεχώς επεισόδια με τη ρίψη δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά, όπου είναι συγκεντρωμένοι περίπου 300 άνθρωποι.», ανέφερε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Οι ελληνικές Δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθεια να συγκρατήσουν τους περίπου 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στο τελωνειακό πέρασμα των Καστανέων, προσπαθώντας να περάσουν στη χώρα μας. «Υπάρχει συνεχής ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα το πρωί, ενώ και ο Δήμος συνεργάζεται άριστα, παρέχοντας στο στρατό και τα σώματα ασφαλείας ό,τι χρειαστούν».

Από την πλευρά των κατοίκων, σύμφωνα με την εικόνα που μας έδωσε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, δεν επικρατεί κανένας φόβος, ούτε αναταραχή. «Υπάρχει υψηλό εθνικό φρόνημα και όλοι βοηθάνε όπως μπορούν, από τους πιο αρμόδιους μέχρι και τις κυρίες από τους συλλόγους που υπάρχουν στην περιοχή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι εκτός από πρόσφυγες και μετανάστες υπάρχουν και Τούρκοι πρακτορες και παρακρατικοί, ο ίδιος δήλωσε:

«Πιθανολογούμε οτι η ρίψη δακρυγόνων και η χρήση εργαλείων κοπής των συρματοπλεγάτων, έρχονται από την τουρκική πλευρά, από άτομα που έχουν «περίεργο» ρόλο.»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Βίντεο - ντοκουμέντο - Στρατιώτες έριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα

Έβρος: Συγκεντρώνεται κόσμος στις Καστανιές - Φωνάζουν «μπράβο πατρίδα» στο στρατό (vids)

Σχετικές ειδήσεις