ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Διασωληνώθηκε και δεύτερος ασθενής στην Πάτρα

Κοροναϊός: Διασωληνώθηκε και δεύτερος ασθενής στην Πάτρα
Intime News

Κοροναϊός: Ακόμη ένας ασθενής που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και έχει επιβεβαιωθεί ότι νοσεί από τον κοροναϊό, διασωληνώθηκε.

Η κατάστασή της υγείας του, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς και πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, κρίνεται σταθερή.

Είναι ο δεύτερος ασθενής που χρειάζεται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής για να αντιμετωπίσει τις επιπλοκές της πνευμονίας μετά τον 66χρονο που νοσηλεύεται εδώ και ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση στο ίδιο νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση της υγείας του 66χρονου που ανήκει στο γκρουπ που είχαν μεταβεί στους Αγίους Τόπους παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη καθώς εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Εν τω μεταξύ ξεκίνησε σήμερα να λειτουργεί το εργαστήριο ελέγχου δειγμάτων για τον κοροναϊό στο ανωτέρω νοσοκομείο του Ρίου.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Στα 99 πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Με γραπτή ανακοίνωση έκανε γνωστά το μεσημέρι της Τετάρτης (11/03) ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, τα νέα στοιχεία που αφορούν στην πορεία του ιού στην Ελλάδα.

«Ανακοινώνονται 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-coV-2 κοροναϊού στη χώρα μας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κοροναϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στον Έβρο: Πτήση τουρκικών F-16 για πρώτη φορά