ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Θετικό κοριτσάκι στην Αρτάκη – Αγωνία στη Βοιωτία

Κορονοϊός: Θετικό κοριτσάκι στην Αρτάκη – Αγωνία στη Βοιωτία

Κορονοϊός: Διαγνώσθηκε με covid-19 και μεταφέρθηκε στο Παίδων - Εν αναμονή αποτελεσμάτων σε Χαιρώνεια και  Ορχομενό

Με διακριτικότητα και ψυχραιμία, ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (27/7) οι δειγματοληψίες από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε Ορχομενό και Χαιρώνεια, μετά τα δύο κρούσματα covid-19 που προέκυψαν στις δύο περιοχές.

Κλιμάκιο και από τη Λαμία έφτασε από το πρωί στη Χαιρώνεια, ενώ συγχρόνως έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στον Ορχομενό.

Ελήφθησαν περισσότερα από 30 δείγματα, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη 28 Ιουλίου.

Ανεξάρτητα από το τι θα δείξουν τα αποτελέσματα, θα υπάρξει ενημέρωση των κατοίκων από Περιφέρεια και Δήμο, όπως έγινε και στην περίπτωση του Μαυρομματίου, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα. «Είμαστε κοντά στον κόσμο, καταλαβαίνουμε τι περνάει και είναι υποχρέωσή μας να δείχνουμε ότι είμαστε σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι. Προέχει η υγεία τους και για αυτήν ενδιαφερόμαστε», λέει στο LamiaReport ο κ. Καρακάντζας τον οποίο ρωτήσαμε και για το ένα επιπλέον κρούσμα στη Βοιωτία που παρουσιάζει ο νέος χάρτης του ΕΟΔΥ.

«Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι συγχρόνως με τα επίσημα τεστ του ΕΟΔΥ, διεξάγονται και πολλά ιδιωτικά. Η επίσημη ενημέρωση που έχουμε μέχρι αυτή την ώρα δεν περιλαμβάνει καινούριο κρούσμα από την περιοχή και ενδέχεται να είναι κάποιο παλαιότερο που προστέθηκε τώρα. Σε κάθε περίπτωση δεν κρύβουμε τίποτα και έτσι θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά του», σημειώνει ο κ. Καρακάντζας ο οποίος είναι σε ανοιχτή γραμμή με τη χωρική Αντιπεριφερειάρχη Φανή Παπαθωμά και τους δύο Δημάρχους, που παρακολουθούν από πολύ κοντά τις εξελίξεις.

Την ίδια ώρα όμως γινόταν γνωστό καινούριο κρούσμα στη Νέα Αρτάκη που αφορούσε κοριτσάκι 11 χρονών. Το παιδί διαγνώσθηκε με covid-19 και από το Νοσοκομείο Χαλκίδας διακομίσθηκε στην Αθήνα στο Παίδων.

Σύμφωνα με το χάρτη του ΕΟΔΥ ένα νέο κρούσμα εντοπίστηκε στη Μαγνησία και πρόκειται για 27χρονη κοπέλα η οποία είχε επισκεφθεί ιδιωτική κλινική για να κάνει το τεστ κορονοϊού και επιβεβαιώθηκε πως νοσεί από τον νέο ιό.

Πηγή: lamiareport.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: «Μίλησαν» το κινητό και το λάπτοπ της 35χρονης κατηγορούμενης