ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Στο 100% οι Covid ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» - Τι λένε 11 διευθυντές κλινικών του νοσοκομείου

Κορονοϊός: Στο 100% οι Covid ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» - Τι λένε 11 διευθυντές κλινικών του νοσοκομείου
INTIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: SOS εκπέμπουν τα νοσοκοκεία της Βόρειας Ελλάδας. Τι καταγγέλλουν οι διευθυντές 11 κλινικών του νοσοκομείου Παπανικολάου για τις συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να 

Δραματική η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, με τα περιθώρια για τα νοσοκομεία να καλύψουν τις ανάγκες εν μέσω πανδημίας να αγγίζουν τα όρια ή και να τα ξεπερνούν.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς Covid (43) είναι κατά 100% καλυμμένες, σύμφωνα με όσα επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι διευθυντές Κλινικών του Νοσοκομείου, που είναι επιφορτισμένες με την διαχείριση και νοσηλεία ασθενών Covid.

Οι 11 διευθυντές κλινικών του νοσοκομείου τονίζουν ότι οι διαθέσιμες κλίνες Covid είναι βέβαιο ότι θα καλυφθούν 100% στην αυριανή εφημερία και προτείνουν να ανακοινωθεί άμεσα ότι το Νοσοκομείο δεν μπορεί να νοσηλεύσει νέα περιστατικά Covid.

«Το νοσοκομείο μας δεν δύναται πλέον να δεχθεί άλλους ασθενείς με Covid», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Η νοσηλεία των ασθενών είναι επισφαλής την ώρα που καλείται πχ ένας οφθαλμίατρος ή ένας πλαστικός χειρουργός να εκτιμήσει την αξονική θώρακος ενός ασθενούς ή να ακροαστεί τους πνεύμονές του», συνεχίζουν.

Όπως αναφέρουν, το προσωπικό έχει φτάσει στα όριά του, ενώ η συμμετοχή ιδιωτικών κλινικών στις εφημερίες είναι μηδαμινή και αφορά μόνο μη Covid ασθενείς και η εκπαίδευση των ειδικευομένων, είναι πλέον ανύπαρκτη.

Οι διευθυντές των κλινικών αξιώνουν άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών ιατρών με όρους και προϋποθέσεις του ΕΣΥ, άμεση ένταξη στη δύναμη του ΕΣΥ των παλαιών Νοσοκομείων 424, Λοιμωδών και Παναγία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεση προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που είναι κενές, δυνατότητα παράτασης του χρόνου ειδικότητας των ειδικευομένων γιατρών στις χειρουργικές κλινικές.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι διευθυντές των Κλινικών ΩΡΛ Άγγελος Νικολάου, Πνευμονολογικής Αδαμάντιος Χλώρος, Αναισθησιολογικής Δώρα Αστέρη, Πνευμονολογικής Εύα Σερασλή, Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Β΄ Χειρουργικής Βασίλειος Πενόπουλος, Πλαστικής Χειρουργικής Σοφία Παπαδοπούλου και Αγγειοχειρουργικής Άγγελος Μεγαλόπουλος, Γαστρεντερολογικής Τάσος Ηλίας, Οφθαλμολογικής Ελιε Φαντέλ, Νευροχειρουργικής Χρήστος Γρηγοριάδης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Άνοιγμα εστίασης και λιανεμπορίου από 1η Δεκεμβρίου - Όλα τα σενάρια