ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Γιατί δεν υποχωρεί η πανδημία -  «Το lockdown πρέπει να κρατηθεί»

Κορονοϊός:  Γιατί δεν υποχωρεί η πανδημία -  «Το lockdown πρέπει να κρατηθεί»

Κορονοϊός: Πού οφείλεται η καθυστέρηση στη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, των νεκρών και των διασωληνωμένων

Ανησυχία συνεχίζουν να προκαλούν τα επιδημιολογικά στοιχεία που έρχονται από τη βόρεια Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ το τελευταίο διάστημα δεν έχει παρουσιαστεί η επιθυμητή κάμψη που περίμεναν οι λοιμωξιολόγοι.

Χθες, μόνο στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 538 νέα κρούσματα, αριθμός παρεμφερής με τα ποσοστά της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ σε όλη την επικράτεια ο κορονοϊός φαίνεται να είναι ανυποχώρητος καταγράφοντας χθες συνολικά 2.199 κρούσματα.

Παράλληλα το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζει να λειτουργεί στα όρια του με τους διασωληνωμένους συμπολίτες μας να φτάνουν τους 596, ενώ παράλληλα καταγράφηκαν και 111 θάνατοι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η καθυστέρηση στη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, των νεκρών και των διασωληνωμένων, οφείλεται στο γεγονός ότι η εκκίνηση του lockdown έγινε παράλληλα με τη μεγάλη διασπορά. Παρά το γεγονός, ότι υπάρχει μείωση, αυτό εκτιμούν ότι κοστίζει σε εβδομάδες, μέχρι να εμφανιστούν θετικότερα δεδομένα.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση η Διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής «ΣΩΤΗΡΙΑ», Μίνα Γκάγκα, ανέφερε ότι ο αριθμός των θανάτων είναι και πάλι, πολύ αυξημένος. Η διευθύντρια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το lockdown πρέπει να κρατηθεί, σημειώνοντας ότι τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιο δύσκολα.

«Η εικόνα των νοσοκομείων έχει αλλάξει, οι υγειονομικοί έχουν μεγάλο βάρος είπε η πνευμονολόγος. Είναι χαρακτηριστικό πως χωρίς καμία κενή ΜΕΘ ξεκίνησε εφημερία το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε η κ Γκάγκα.

Με το υιικό φορτίο να παραμένει υψηλό σε πολλές περιοχές της χώρας, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι μέχρι να εμβολιαστεί ο πληθυσμός, ο μόνος τρόπος αναχαίτισης του ιού, είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Το «αυγό του φιδιού» έσπασε – Πώς η Ελλάδα θα χτυπήσει το τουρκικό «τέρας»