ΕΛΛΑΔΑ

ECDC: Πορτοκαλί βάφτηκε ο χάρτης της Ελλάδας - Η κατάσταση σε όλη την Ευρώπη

ECDC: Πορτοκαλί βάφτηκε ο χάρτης της Ελλάδας - Η κατάσταση σε όλη την Ευρώπη

Βελτίωση παρουσιάζει η Ελλάδα στην πανδημία του κορονοϊού σε σχέση με τηνυπόλοιπη Ευρώπη

Βελτίωση στο επιδημιολογικό φορτίο της Ελλάδας παρουσιάζουν οι χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), κατά τους οποίους η χώρα «βάφτηκε» πορτοκαλί από το κόκκινο που βρισκόταν μετά από αρκετό καιρό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται πλέον αρκετά κάτω από το 4% και συγκεκριμένα στο 2,74%, κάτι που μαρτυρά μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Όπως φαίνεται και από τους παρακάτω χάρτες στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με πολλές περιοχές να βρίσκονται στο «κόκκινο» παρά το lockdown που έχει επιβληθεί για περισσότερο από ένα μήνα.

Στην χώρα μας, εντοπίζονται και περιοχές -κυρίως νησιωτικές- που έχουν αναδειχθεί με πράσινο χρώμα. Τα στοιχεία που δημοσιεύονται αφορούν το διάστημα των τελευταίων 7 και 14 ημερών, ενώ όπως φαίνεται στο κόκκινο παραμένουν οι περιοχές σε Μακεδονία και ένα κομμάτι της Θεσσαλίας.

Για τις κόκκινες περιοχές, τα θετικά κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού ξεπερνούν τα 150, ενώ για τις πορτοκαλί είναι κάτω από τον τελευταίο αριθμό, δηλαδή από 25 έως και 150.

Το επιδημιολογικό διάγραμμα κρουσμάτων και θανάτων. Σημειώνεται ότι με κόκκινη γραμμή σημειώνονται τα ημερήσια κρούσματα και με μπλε οι ημερήσιοι θάνατοι.

Οι εβδομαδιαίες εισαγωγές πολιτών που νοσούν από κορονοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας

Ο δείκτης θετικότητας, από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό: Οι 4+1 «μνηστήρες» για τη νέα ελληνική φρεγάτα – Επισπεύδονται οι αποφάσεις