ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Σκληρές εικόνες από το κέντρο της πρωτεύουσας - Πιάτσες θανάτου και ξέσπασμα κατοίκων

Αθήνα: Σκληρές εικόνες από το κέντρο της πρωτεύουσας - Πιάτσες θανάτου και ξέσπασμα κατοίκων

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους του Αγίου Παύλου και του Σταθμού Λαρίσης, οι οποίοι βλέπουν τις γειτονιές τους να έχουν μετατραπεί σε στέκια διακινητών ναρκωτικών ουσιών και τοξικοεξαρτημένων.

Ο Σύλλογος κατοίκων Αγίου Παύλου-Σταθμού Λαρίσης διαμαρτύρεται για την εγκατάσταση δομής του ΟΚΑΝΑ «Υποδοχής στέγασης και φιλοξενίας τοξικομανών» επί της οδού Σουρμελή 4. Μάλιστα, φωτογραφικά ντοκουμέντα αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά τους.

Σε ανακοίνωσή τους με τίτλο «Έως εδώ. Δεν πάει άλλο» αναφέρουν:

«Οι σοκαριστικές εικόνες που ακολουθούν, εν μέσω μάλιστα lockdown, αποδεικνύουν τη μεθοδευμένη πολιτική επιλογή για την γκετοποίηση και καταστροφή στις ιστορικές γειτονιές του Κέντρου της Αθήνας.

Η απόφαση δημιουργίας μίας ακόμα νέας δομής φιλοξενίας ναρκωμανών κοντά στην οδό Σουρμελή και Αχαρνών αποδεικνύει το αυτονόητο και προκαλεί την οργή φορέων και κατοίκων όπως ο ιστορικός Εξωραϊστικός Σύλλογος του Αγίου Παύλου-Σταθμού Λαρίσσης.

Θεωρείται δεδομένο ότι θα επηρεάσει αρνητικά περιοχές όπως τον Άγιο Παύλο, την Ομόνοια, την πλατεία Βάθης, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Κωνσταντίνο, το Μουσείο-Ιουλιανού, τα Εξάρχεια, την πλατεία Βικτωρίας, το Πεδίον του Άρεως, την Αχαρνών, τον Άγιο Παντελεήμονα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Ομάδες κρούσης ήθελαν θύματα - Ο «επαγγελματίας» που έδωσε το σήμα και οι χούλιγκαν