ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός- Αχιλλέας Γκίκας: Πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας

Πάσχα
InTime News

«Η νεολαία νομίζει ότι είναι άτρωτη» δήλωσε στο Open ο Αχιλλέας Γκίκας, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες της Αττικής, εκτιμώντας πως έτσι αποτυπώνεται η κόπωση από την πανδημία.  

Ο κ. Γκίκας τόνισε πως με τα self test θα υπάρξει ελάφρυνση της πανδημίας, προσθέτοντας πως πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι και ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει το τελικό σχέδιο για τον τουρισμό.

«Όποιος είναι λογικός βλέπει ότι το φορτίο δεν επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα» είπε, συμπληρώνοντας πως «μετά τη Μεγάλη Δευτέρα θα ληφθεί η απόφαση. Όταν ο άνθρωπος κάνει προγράμματα, ο ιός γελάει».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι το θέμα θα εξεταστεί μετά το Πάσχα. «Το σχέδιο που δουλεύεται για το άνοιγμα του τουρισμού είναι πολύ καλό, για να ανοίξει με φουλ τις μηχανές. Θα έχουμε το σχέδιο τις επόμενες 8 μέρες και θα δώσει την αίσθηση στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα υπάρχει ασφάλεια. Μετά τις 14/5 που θα ανοίξει ο τουρισμός, λογικά θα ανοίξουν και οι μετακινήσεις για τους Έλληνες», είπε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού: Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό; Το σχέδιο της κυβέρνησης και τα δεδομένα