ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση - Καφετέριες, εστιατόρια: Έτσι θα λειτουργήσουν από 3 Μαΐου – Δείτε το pdf

Εστίαση - Καφετέριες, εστιατόρια: Έτσι θα λειτουργήσουν από 3 Μαΐου – Δείτε το pdf

Ανακοινώθηκαν τα μέτρα με τα οποία ανοίγει η εστίαση - Οι αποστάσεις στα τραπέζια, όλα τα μέτρα και οι ΚΑΔ - Δείτε το pdf

Ρολά ανεβάζει στις 3 Μαΐου η εστίαση και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις θα λειτουργούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με υποχρεωτική πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 56.10, υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03, υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06, υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07, υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14.

Δείτε το pdf με τα μέτρα:

Τα μέτρα

Η απόφαση αποσαφηνίζει ότι επιτρέπεται:

-η παρουσία μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι,

-η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών,

-πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια,

-είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι,

-είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).

Αποστάσεις

Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη (90 cm - 1,2 m- 1,8m), επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δύο σκαμπό μαζί. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.

Το ωράριο

Κλειστά θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από τις 11 τη νύχτα μέχρι τις 05:00 το πρωί.

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κύρια δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020. Παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ 5621 και 5630 και οι οκταψήφιοι αυτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τα νέα μέτρα για Πάσχα, εστίαση και μετακινήσεις - Όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς