ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός-Astrazeneca: Συγκλονιστική μαρτυρία 35χρονου με θρόμβωση - «Έτσι γλίτωσα τον ακρωτηριασμό»

Κορονοϊός-Astrazeneca: Συγκλονιστική μαρτυρία 35χρονου με θρόμβωση - «Έτσι γλίτωσα τον ακρωτηριασμό»

Κορονοϊός: Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ήρθε η σειρά του 35χρονου Αλέξανδρου από την Ιεράπετρα για να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca.

Ο ενθουσιασμός τον είχε κυριεύσει.

«Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολίου. Ήθελα να το κάνω το εμβόλιο γιατί έλεγα να το κάνουμε να ελευθερωθούμε για να τελειώνουμε όλοι από αυτό».

Ωστόσο, τίποτε δεν προμήνυε το τι θα επακολουθήσει 11 ημέρες αργότερα όταν ο 35χρονος βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη στο χειρουργείο με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να σώσουν το πόδι του.

«Οι γιατροί δεν έδιναν και πολλές ελπίδες για το πόδι δηλαδή για να σωθεί. Υπήρξε περίπτωση να ξυπνήσω και να μην είχα πόδι».

«Ειδοποιώ ασθενοφόρο, είναι θρόμβωση»

Το πρώτο 24ωρο μετά τον εμβολιασμό του, ο 35χρονος Αλέξανδρος εμφάνισε πυρετό, πονοκέφαλο και μυαλγία, συμπτώματα που όπως εξήγησε μιλώντας στο Mega δεν τον ανησύχησαν.

«Ήταν τα κανονικά συμπτώματα, παρενέργεια από το εμβόλιο. Κι από εκεί και πέρα δεν είχα κάτι».

Χτες (10/5) το πρωί όμως, στον δρόμο για τη δουλειά ο 35χρονος ένιωσε ξαφνικό πόνο στο αριστερό του πόδι, μια κάψα που μούδιαζε το κορμί του.

«Δεν μπορούσα να κουνήσω καν τα δάχτυλα του ποδιού μου. Δεν ένιωθα καν σαν πόδι… είχε νεκρώσει εντελώς. Νόμιζα ότι έκοψε κάποιος τένοντας δηλαδή ένιωσα αυτή τη ζεστασιά και λέω εντάξει δεν πήγε το μυαλό μου κατευθείαν στην παρενέργεια του εμβολίου».

Ξαφνικά, τα 10 μέτρα απόσταση που έπρεπε να διανύσει μέχρι το γραφείο φάνταζαν μίλια μακριά. Έντρομοι οι συνάδελφοι του φωνάζουν τη φαρμακοποιό της γειτονιάς να τον κοιτάξει.

«Οπότε καλέσαμε τη φαρμακοποιό απέναντι η οποία διέγνωσε αμέσως ότι είναι θρόμβωση δηλαδή το είπε κιόλας ‘ειδοποιώ ασθενοφόρο, είναι θρόμβωση’».

«Όταν ξύπνησα κούνησα τα δάχτυλά μου»

Το ΕΚΑΒ τον διακομίζει άμεσα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας κι από εκεί μεταφέρεται στο ΠΑΓΝΗ όπου χειρουργείται επί 3,5 ώρες.

«Υπήρξε περίπτωση να ξυπνήσω και να μην είχα πόδι. Ευτυχώς επανήλθε. Δηλαδή με το που έγινε αφαίρεση της θρόμβωσης και κυκλοφόρησε το αίμα επανήλθε. Όταν άνοιξα τα μάτια μου από το χειρουργείο το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κουνήσω τα δάχτυλά μου».

Πλέον, ο ίδιος είναι πεπεισμένος πως πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, μια πεποίθηση που όπως λέει, ενστερνίζονται και οι θεράποντες γιατροί.

«Οι γιατροί εδώ στην Ιεράπετρα μου είπαν ότι είναι άμεση η σύνδεση δηλαδή είναι το εμβόλιο ξεκάθαρα γιατί δεν έχω κάποιο ιστορικό πιο πριν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι από το εμβόλιο, περιμένουμε τα εργαστηριακά αποτελέσματα για να είμαστε βέβαιοι».

Ο Αλέξανδρος θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα πάρει στα χέρια του και τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συγκλονιστική μαρτυρία του 35χρονου:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.197 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 52 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 732 οι διασωληνωμένοι