ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: 94 νέες μολύνσεις στην Αττική, 21 στη Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά η διασπορά

Κρούσματα σήμερα: 94 νέες μολύνσεις στην Αττική, 21 στη Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά η διασπορά

Κρούσματα σήμερα: Περαιτέρω μείωση παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ - Σταθερά σε κρούσματα η Αττική, κάμψη στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζει η καθοδική πορεία της πανδημίας στη χώρα, με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για την Δευτέρα (21/06), 209 νέα κρούσματα. Οι συμπολίτες μας που έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο φτάνουν τους 17 ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ όλης της χώρας είναι 283.

Στην Αττική εντοπίζονται τα μισά νέα κρούσματα. Το κέντρο της Αθήνας εξακολουθεί να είναι πρώτο με 36 νέες μολύνσεις ενώ ακολουθούν ο Πειραιάς με 18 και ο Δυτικός Τομέας με 10.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 9
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 8
  • Δυτική Αττική 1
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 10
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 36
  • Νήσοι 3
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 9
  • Πειραιάς 8

Τα κρούσματα ανά περιφερειακή ενότητα

Οι αριθμοί παρουσιάζονται αισιόδοξοι και στην Βόρεια Ελλάδα, με την Θεσσαλονίκη να καταγράφει σε ένα 24ωρο 21 νέες μολύνσεις, ενώ ακολουθούν η Λάρισα με 7, η Εύβοια με 3 και η Ρόδος με 4. Οι υπόλοιπες περιοχές καταγράφουν μονοψήφια νούμερα.

Γεωγραφική διασπορά: Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”)όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Χάρτης αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 21 Ιουνίου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Χάρτης επίπτωσης τελευταίων δεκατεσσάρων ημερών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 21 Ιουνίου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.