ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Άφησα το παιδί μου στο σχολείο και το έχασα» – Ξεσπά η μητέρα του 4χρονου

Σχολείο Εύοσμος 4χρονος εξαφάνιση
Η μητέρα αφηγείται τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή
Pixabay

Σοκαρισμένη είναι η οικογένεια του 4χρονου παιδιού από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, που κατάφερε να βγει από το σχολείο του και να βρεθεί στο δρόμο, χωρίς κανείς να καταλάβει το παραμικρό

Το παιδί, που διέφυγε της προσοχής των εκπαιδευτικών, βρέθηκε να περιπλανιέται μόνο του στον δρόμο. Όπως είναι φυσικό, η μητέρα του 4χρονου δεν μπορεί να κρύψει τον θυμό της: «Δεν μπορώ να μην κατηγορήσω το γεγονός ότι χάθηκε το παιδί μου. Και ότι με πήρε η αστυνομία τηλέφωνο ότι βρήκανε το παιδί μου, ενώ εγώ ξέρω ότι το έχω αφήσει στο σχολείο του» σημείωσε μιλώντας στο Mega.

Η μητέρα, αφηγείται τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή, περιγράφοντας με λεπτομέρειες πώς τελικά μια περιστατική βρήκε το αγοράκι της και το παρέδωσε στην αστυνομίαQ «Όδευε προς το σπίτι του και το βρήκε η κυρία. Το είδε στην άκρη του δρόμου, περπατούσε, πέρασε τον δρόμο του σπιτιού του και συνέχιζε γιατί πού να καταλάβει ένα παιδί μόνο του, ακριβώς πού βρίσκεται το σπίτι του. Και όχι μόνο έφυγε μόνος του… Έφυγε με την τσάντα του» πρόσθεσε η μητέρα του παιδιού.

«Δεν έγιναν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Η εκπαιδευτικός τα είχε μέσα, βγήκε κάποια στιγμή μια άλλη εκπαιδευτικός, άνοιξε την πόρτα και δεν την ξανάκλεισε», τόνισε η Αγγελική Ζανίκου, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Δήμου Κορδελίου Ευόσμου.

Η μητέρα του 4χρονου αγοριού όμως ισχυρίζεται ότι οι δάσκαλοι άργησαν πολύ να καταλάβουν ότι ο γιος της έλειπε από την τάξη.

«Ό,τι και να έγινε, χάθηκε το παιδί μου. Αυτό έχω να πω μοναχά. Δεν είναι υποτίθεται καμία δικαιολογία αν μπήκε κάποιος, αν βγήκε κάποιος. Η πόρτα ανοιχτή ήταν, παιδιά. Απ’ ό,τι εγώ έχω μάθει, δεν το κατάλαβαν καν ότι έλειπε. Όταν πήγε η αστυνομία εκεί πέρα, εκείνη την ώρα βγήκε η κυρία έξω. Οπότε πόση ώρα έλειπε και δεν τον πήραν χαμπάρι».

Σύμφωνα με την αστυνομία, το παιδάκι έφυγε από την ανασφάλιστη πόρτα του νηπιαγωγείου, εντοπίστηκε στον δρόμο από περαστικό. Εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι εξαιτίας των μέτρων κατά του κορονοϊού, χρησιμοποιούνται πλέον περισσότερες από μία πόρτες εισόδου και εξόδου στο σχολείο, με αποτέλεσμα, να μην είναι δυνατός ο απόλυτος έλεγχος από το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βάρκιζα: «Δεν γνωρίζαμε για την 2χρονη», λένε οι γονείς - Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι του παιδικού

Πάτρα: Έκλεβαν τον γιατρό την ώρα που έσωζε τον 6χρονο Φώτη

GNTM: Το Instagram πρόδωσε το «ψέμα» της παίκτριας που τρέλανε Καράβα και κριτές