ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αύξηση στα κρούσματα στα παιδιά - Προβληματισμός για τις σχολικές εκδρομές

μαθητές κρούσματα εκδρομές
Αύξηση των κρουσμάτων σε μαθητές
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται στις ηλικίες κάτω των 18 ετών, προβληματισμός υπάρχει αναφορικά με την ομαλή πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών.

Μεγάλη είναι η ανησυχία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων με τα κρούσματα που εντοπίζονται στα παιδιά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, στο ηλικιακό γκρουπ 4 ως 18 ετών, τα κρούσματα αυτά αυξήθηκαν την εβδομάδα αναφοράς από τις 8 ως τις 14 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 10.729, αποτελώντας το 23% (+4.55% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων (Iso Week 45).

Krousmata-se-paidia.jpg
Ποσοστό κρουσμάτων ατόμων ηλικίας 4-18 ετών στο σύνολο των κρουσμάτων COVID-19 ανά επιδημιολογική εβδομάδα αναφοράς: 2021-01-04 έως 2021-11-14

ΕΟΔΥ

Παρέμεινε χαμηλά η θετικότητα

Την εβδομάδα αναφοράς, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.77% σε σύνολο 2.613.039 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.50% σε σύνολο 2.528.885 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.90%.

θετικότητα περιφέρειες
Ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 08 Νοεμβρίου 2021 έως 14 Νοεμβρίου 2021 (2021-W45)ΕΟΔΥ

Προβληματισμός για τις σχολικές εκδρομές

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, απηύθυνε ερώτηση στην υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, το πρωί της Τετάρτης, αναφορικά με τις σχολικές εκδρομές.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, «δεν είναι δυνατό να στείλουμε τα παιδιά στο στόμα του λύκου και να έχουμε προβλήματα».

Με την σειρά της, η κυρία Μακρή τόνισε ότι οι εκδρομές «είναι ένα θέμα που απασχολεί το υπουργείο και το επεξεργάζονται με αυξημένο testing».

Όπως είπε η υφυπουργός, υπήρξε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για το θέμα, ωστόσο, σημείωσε ότι δεν θα κάνει εκείνη τις ανακοινώσεις.

Πάντως, επισήμανε ότι οι σχολικές εκδρομές θα γίνονται κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών ωστόσο θα γίνονται με αυξημένους ελέγχους και τεστ πριν και μετά τις εκδρομές με τέτοιο τρόπο που θα διασφαλίζεται η υγεία και η προστασία των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους. «Είναι κάτι που το εξετάζουμε και σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις είναι αρμοδιότητα και του υπουργείου Μεταφορών που εκδίδει κι αυτό σχετικές οδηγίες» επισήμανε η Ζέττα Μακρή.

Μακρή στο Newsbomb.gr: Κανονικά οι 5ημερες σχολικές εκδρομές με «επιμελή έλεγχο των μαθητών»

Στη συνέχεια, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή εξήγησε στο Newsbomb.gr η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. ότι οι σχολικές εκδρομές θα διεξάγονται με «επιμελή έλεγχο» των μαθητών.

Όπως είπε «οι σχολικές εκδρομές θα πραγματοποιούνται κανονικά» παραπέμποντας σε ειδικότερες αποφάσεις τις επόμενες ημέρες για το συγκεκριμένο θέμα από το υπουργείο Παιδείας.

Η Ζέττα Μακρή σημείωσε, ακόμα, ότι «για όσα παιδιά θα λάβουν μέρος στις σχολικές εκδρομές θα υπάρχει επιμελής έλεγχος πάντα με διαφοροποίηση εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων».

Οι 5ημερες και 7ημερες σχολικές εκδρομές είναι ένα από τα ζητήματα που προβληματίζουν τους επιστήμονες καθώς υπάρχει η αγωνία για το ενδεχόμενο ενδοοικογενειακής διασποράς μετά την επιστροφή των νεαρών μαθητών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η απόφαση Μητσοτάκη για πανδημία, εμβολιασμό ηλικιωμένων, σχολεία και Lockdown

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχεται επιδείνωση του καιρού - Η εξέλιξη μέχρι την επόμενη εβδομάδα

GNTM: Η Όλγα «τρέλανε» και τα άλογα με την πιο «καυτή» της φωτογράφιση (photos)