ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 35χρονος υπάλληλος πρακτορείου ΟΠΑΠ για υπεξαίρεση

Συνελήφθη 35χρονος υπάλληλος πρακτορείου ΟΠΑΠ για υπεξαίρεση

Δικογραφία για «υπεξαίρεση» και «ψευδή καταμήνυση» σχηματίσθηκε εις βάρος ενός 35χρονου, οποίος συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος, υπάλληλος πρακτορείου ΟΠΑΠ κατήγγειλε ψευδώς στις αστυνομικές αρχές, ότι στο πρακτορείο που εργάζεται σημειώθηκε ένοπλη ληστεία από τρεις άγνωστους δράστες, οι οποίοι έκλεψαν 34.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, εν αγνοία του ιδιοκτήτη, κατήγγειλε ψευδώς την προαναφερόμενη ληστεία, προκειμένου να ιδιοποιηθεί παράνομα το χρηματικό ποσό των 27.333,84 ευρώ, το οποίο προερχόταν από τις εισπράξεις του πρακτορείου και όφειλε να το καταβάλει στον ΟΠΑΠ μέσω λογαριασμού του ιδιοκτήτη του πρακτορείου.

Σε έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.908,10 ευρώ, δελτία στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ με συνολικά κέρδη 10.581,69 ευρώ, Λαχνοί Εθνικού Λαχείου με κέρδη 240 ευρώ και Δελτία ΚΙΝΟ με κέρδη 731 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος του ανωτέρω υπεξαιρεθέντος χρηματικού ποσού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.