ΕΛΛΑΔΑ

Αττική Οδός: Ανοίγει πλήρως στις 8 το πρωί – Χωρίς διόδια μέχρι την Κυριακή οι διελεύσεις

Αττική Οδός: Ανοίγει πλήρως στις 8 το πρωί – Χωρίς διόδια μέχρι την Κυριακή οι διελεύσεις
Η Αττική Οδός αναμένεται στις 8 το πρωί να ανοίξει πλήρως όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία
ΙΝΤΙΜΕ

Η Αττική Οδός αναμένεται στις 8 το πρωί να ανοίξει πλήρως όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες, να υπάρξει μια τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών που εγκλωβίστηκαν και να επιστρατευτούν μέχρι και φαντάροι με φτυάρια προκειμένου τελικά η Αττική Οδός να μπορέσει να αποδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία.

Όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο, η οποία είχε μερικώς αποκατασταθεί από το απόγευμα της Τετάρτης, θα αποκατασταθεί πλήρως στις 8 το πρωί σήμερα.

Παράλληλα η Αττική Οδός ανακοίνωσε ότι «οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59».

Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού

«Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι από αύριο (σ.σ. σήμερα) Πέμπτη 27/01 στις 8:00 το πρωί θα τεθούν σε λειτουργία και τα υπόλοιπα τμήματά της, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται πλήρως σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου. Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς.

Επισημαίνεται επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς εκτός Αττικής Οδού των εναπομεινάντων οχημάτων. Η επιχείρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρωί με τη μεταφορά των οχημάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του parking Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, στα Σπάτα. Προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι παρακαλούνται να τα παραλάβουν, πραγματοποιούνται δρομολόγια προς το σημείο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω οχημάτων που εκκινούν από τον κόμβο της Λ. Κηφισίας («Δαχτυλίδι») από τις 9:00 έως τις 19:00».

Σήμερα η πρώτη συζήτηση για τις αποζημιώσεις των 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό

Σήμερα εξάλλου αναμένεται να συζητηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες για την καταβολή της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ σε όσους εγκλωβίστηκαν και ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό σε συνάντηση που θα έχουν ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και οι επικεφαλής της Εταιρείας Αττικές Διαδρομές που διαχειρίζεται την Αττική Οδό

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα 2.000 ευρώ θα δοθούν ανά αυτοκίνητο και όχι ανά επιβάτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πως φτάσαμε στο φιάσκο της Αττικής Οδού – Τα ερωτήματα και το σχέδιο «Βορέας»που έμεινε στο συρτάρι

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έτσι θα διεκδικήσετε αποζημιώσεις μετά από κακοκαιρία - Τα σημεία-«κλειδιά»