ΕΛΛΑΔΑ

Πεντέλη: Να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Πεντέλη έκτακτη ανάγκη
Δήμος Πεντέλης
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Εισήγηση για να κηρυχθεί ο Δήμος Πεντέλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

H Πεντέλη, όπως και άλλοι δήμοι της Αττικής, αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και την σφοδρή χιονόπτωση.

Στο Δήμο Πεντέλης, υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο και μάλιστα όποιος έχει την υπομονή να το διαβάσει, δείχνει επαρκές αλλά στην ουσία αποδείχθηκε ανεφάρμοστο.

Ο Επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη 2020, Άγγελος Παλαιοδήμος έκανε την εξής τοποθέτηση:

«Αυτή τη φορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και πρέπει να αποδοθούν. Η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης έχει να διαλέξει:

– Είτε ήταν ανεπαρκές το σχέδιο αντιμετώπισης χιονοπτώσεων “ΒΟΡΕΑΣ” (https://tinyurl.com/sxedio-voreas), που ΜΟΝΗ ΤΗΣ σχεδίασε και ΜΟΝΗ ΤΗΣ ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο,

– Είτε η ίδια ήταν και είναι ανίκανη να το εκτελέσει οδηγώντας ολόκληρο τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης σε πλήρη κατάρρευση.

Ως αποτέλεσμα της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής μια πόλη έχει παραλύσει μένοντας στο έλεος του θεού για τέταρτη μέρα και σίγουρα για αρκετές ακόμα. Κεντρικοί δρόμοι των Μελισσίων, της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης συνεχίζουν να παραμένουν κλειστοί, πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς η συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια τους.

Ως Δημοτική Παράταξη Πεντέλη 2020 – Πράσινη Έξυπνη Δημοκρατική πόλη καλούμε τη Δήμαρχο Πεντέλης κ. Κεχαγιά:

1) Να κηρύξει το Δήμο Πεντέλης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

2) Να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης με μοναδικό θέμα συζήτησης τον Απολογισμό της Διοίκησης για την αντιμετώπιση της θεομηνίας “Ελπίδα” και τον προγραμματισμό δράσεων για την αντιμετώπιση νέων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απροσπέλαστοι οι δρόμοι, παραμένουν τα προβλήματα - Οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους με φτυάρια

Οργή για τους ανύπαρκτους δημάρχους - Πολίτες βάζουν... ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα

Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Αττική: Έκθετοι οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής