ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Προφυλακίστηκαν οι ιδιοκτήτριες και δύο γιατροί του γηροκομείου

Χανιά Γηροκομείο
Υπό προσωρινή κράτηση τέσσερις από τους επτά κατηγορούμενους.
flashnews.gr

Χανιά: Τα ξημερώματα της Κυριακής οι Αρχές αποφάσισαν να τεθούν υπό προσωρινή κράτηση οι ιδιοκτήτριες, ο γιατρός και ο ψυχίατρος του γηροκομείου που είχε μετατραπεί σε «κολαστήριο» για τους ηλικιωμένους.

Λίγο μετά τις 5:00 της Κυριακής (13/02), οι ανακριτικές αρχές στα Χανιά αποφάσισαν να θέσουν υπό προσωρινή κράτηση τις δυο ιδιοκτήτριες του γηροκομείου, όπως και τον γιατρό και τον ψυχίατρο της δομής.

Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δυο νοσηλεύτριες και ο γραμματέας της δομής. Αυτή ήταν η πρώτη απόφαση μετά από μια μαραθώνια διαδικασία ανακρίσεων που κράτησε σχεδόν 22 ώρες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Zarpanews, υπήρξε αμφισβήτηση της διαδικασίας από πλευράς του δικηγόρου των κατηγορούμενων, Νίκο Ρουσσόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για ταχύτητα που «προτιμήθηκε έναντι της δικαιοσύνης». Σύμφωνα, τώρα, με το Flashnews οι απολογίες των επτά κατηγορούμενων ολοκληρώθηκαν περίπου στη 1:00 με την απόφαση να έρχεται περίπου τέσσερις ώρες αργότερα.

Υπενθυμίζεται πως οι επτά κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στο γηροκομείο.

Η υπόθεση έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας, ενώ οι συγγενείς θυμάτων σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας δεν έφυγαν από τον περιβάλλοντα χώρο του δικαστηρίου. Δεν έλειψαν και οι εντάσεις, με αποδοκιμασίες και φωνές κατά των κατηγορούμενων από ανθρώπους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο γηροκομείο – κολαστήριο.

Οι ιδιοκτήτριες από την πλευρά τους ανέφεραν πως «όλα είναι μια σκευωρία» και αρνούνται κάθε εμπλοκή σε παράνομη δράση. Αυτό φέρονται να ανέφεραν και στον ανακριτή κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις κατηγορίες για 29 ανθρωποκτονίες. Ίδιος (29) είναι και ο αριθμός των συνολικών εμπλεκόμενων προσώπων στη δικογραφία, η οποία ξεπερνά τις 1.000 σελίδες ενώ το παράδοξο είναι πως η συγκεκριμένη δομή φροντίδας ηλικιωμένων συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr