ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Διασωθέντες περιγράφουν στιγμές που συγκλονίζουν (vid)

Euroferry Olympia
Euroferry Olympia
ASSOCIATED PRESS

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia, περιγράφουν στην κάμερα οι διασωθέντες επιβάτες.

Στο πλοίο Euroferry Olympia μαινεται η φωτιά που ξέσπασε χτες Παρασκευή (18/09) τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με προορισμό την Ιταλία.

Οι διασωθέντες διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας ενώ στο νοσοκομείο του νησιού βρίσκονται 9 άτομα, μεταύ των οποίων και ένας Βούλγαρος οδηγός φορτηγού, ο οποίος διασώθηκε χτες με ελικόπτερο Super Puma και είναι διασωληνωμένος.

Την ίδια ώρα, ο πλοίαρχος του πλοίου και οι δύο μηχανικοί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του έχει ήδη διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Το πλοίο έχει προσδεθεί από ρυμουλκό και συνεχίζεται το έργο πυρόσβεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να υπάρξει νέα επιχείρηση από στελέχη της ΕΜΑΚ και την ειδική ομάδα διάσωσης για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες, θα πρέπει να μειωθούν οι καπνοί αλλά και οι θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί σε πολλά μέρη του πλοίου και ξεπερνούν αυτή τη στιγμή σε πολλά σημεία τους 500 βαθμούς Κελσίου.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες διασωθέντων

Διασωθέντες από το φλεγόμενο πλοίο μίλησαν στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και Πάλι» και περιέγραψαν τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν.

«Είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε τι θα γίνει την πόμενη μέρα, δεν αντιμετωπίζεται γρήγορα. Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Τη στιγμή που ανεβήκαμε στις σωσίβιες λέμβους, ανακουφιστήκαμε, γιατί αρχίσαμε και ακούγαμε εκρήξεις. Εγώ είχα το αμάξι μου στο τρίτο γκαράζ και ανεβήκαμε στο κατάστρωμα για να κάνουμε την εγκατάλειψη του πλοίου. Ακούσαμε το προσωπικό του πλοίου και γίναμε φύο ομάδες σε δύο βάρκες. Δεν είχαμε επαφή με την άλλη βάρκα. Υπήρχε ψυχραιμία από το προσωπικό και δίπλα μου βρέθηκε ένας άνθρωπος που ήταν και στο Norman Atlantic. Μείναμε πίσω 30 άτομα γιατί δεν χωρούσαμε, κοιτάξαμε πρώτα να φύγουν γυναίκες και παιδιά δεν μου πήγαινε η καρδιά να φύγω και να αφήσω παιδίά πίσω να περιμένουν», ανέφερε ο κ. Γιώργος, ένας εκ των διασωθέντων

«Εάν δεν είχαμε τις μάσκες μαζί μας, όπως τις έχουμε, θα είχαμε πρόβλημα δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Το προσωπικό δεν μας εγκατελειψε στάθηκε δίπλα μας», συμπλήρωσε.

«Ήμασταν στις καμπίνες και μας έδωσαν εντολή στις 4.15 το πρώι. Ανεβήκαμε στο κατάστρωμα βάλαμε τα σωσίβια και ετοιμαζόμασταν να εγκαταλείψουμε το πλοίο. Προετοιμαζόμασταν σιγά σιγά ψυχολογικά για το χειρότερο. Δεν πήρα τηλέφωνο την οικογένειά μου για να μην τους στεναχωρήσω», δήλωσε ένας επιβάτης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ / MEGA

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Euroferry Olympia: 9 άτομα στο νοσοκομείο Κέρκυρας - Σε σταθερή κατάσταση ο άνδρας που διασωληνώθηκε

Euroferry Olympia: Στην Κέρκυρα οι οικογένειες των αγνοουμένων – Μαζί τους ειδική ψυχολόγος