ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ την Πέμπτη (3/3)

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ την Πέμπτη (3/3)

Στάση εργασίας για αύριο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ.

«Κύριε Πρόεδρε, με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αποφασίστηκε η κήρυξη στάσης εργασίας για την Πέμπτη 03-03-2022 και για όλες τις ειδικότητες εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, από τις 10:00 π.μ έως τις 14:00 π.μ..

Ο λόγος που αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στην ενέργεια της κινητοποίησης, απορρέει από την κατάθεση τροπολογίας της Κυβέρνησης για ψήφιση στη Βουλή , ζητώντας επιστροφή χρημάτων από τους εργαζόμενους για την περίοδο 01/01/2016 έως τον 09/2017», αναφέρει στην επιστολή του προς τη διοίκηση του Οργανισμού το Συνδικάτο.

ΟΑΣΘ: Αιφνιδιαστική η στάση εργασίας – Να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ κάνει λόγο για αιφνιδιαστική κίνηση η οποία υποστηρίζει πως «τέτοιου είδους ενέργειες δεν βοηθούν στην επίλυση των όποιων προβλημάτων».

Μέσω της σχετικής ανακοίνωσης γίνεται γνωστό πως ο ΟΑΣΘ κινεί τις νομικές διαδικασίες προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

Εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς προηγουμένως να υπάρξει οποιαδήποτε ειδοποίηση ή σχετική ενημέρωση, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ προκήρυξε νέα στάση εργασίας, για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Ο ΟΑΣΘ κινεί τις νομικές διαδικασίες προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει ξεκάθαρα το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και επισημαίνει προς το Συνδικάτο ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν βοηθούν στην επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Με πληροφορίες από thestival.gr