ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Προφυλακίστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την πεντάωρη απολογία της η κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Αν και η ίδια υποστήριξε σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει καμία σχέση με τις τρεις εξωχώριες εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκε μαύρο χρήμα κι ότι το σπίτι της επί της οδού Δεινοκράτους το αγόρασε με χρήματα που προερχόταν από την εργασία της, ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους εν λόγω ισχυρισμούς και έδειξαν στην Αρετή Τσοχατζοπούλου το δρόμο της φυλακής.

Στο απολογητικό υπόμνημα που προσκόμισε στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, που κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος επέμεινε στην αθωότητά της, υποστηρίζοντας ότι το ακίνητο στην οδό Δεινοκράτους προέρχεται από χρήματα που έχουν δηλωθεί στην εφορία μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

«Έκανε το λάθος να είναι η κόρη του Άκη»

Σχολιάζοντας την απόφαση του ανακριτή να προφυλακίσει την Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Ο ανακριτής της υπόθεσης άφησε ελεύθερους χθες τους χρηματιστές από τους οποίους διακινούνταν τα εκατομμύρια μέσω των εξωχώριων εταιριών. Και διέταξε την προσωρινή κράτηση της Αρετής, επειδή κάνει το λάθος να είναι η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Υπάρχουν στοιχεία τα οποία και προσκομίσαμε που δείχνουν ότι το ακίνητο της Δεινοκράτους αγοράστηκε με χρήματα από πώληση άλλου ακινήτου και δηλώθηκαν στο «πόθεν έσχες». Καμία σκιά δεν έμεινε στην υπόθεση. Ο ανακριτής την έκρινε ύποπτη φυγής, επειδή έχει γερμανικό διαβατήριο, δικαιολογίες που μόνο γέλωτα προκαλούν. Η κ. Τσοχατζοπούλου είναι μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών, 4,5 και 14 ετών, και δεν έχει σύζυγο να τα συντηρήσει. Πώς θα μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά;».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργίλη αντίδραση παρευρισκομένων πολιτών, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, που φώναζαν «και τα δικά μας παιδιά πώς μεγαλώνουν; Μέσα οι κλέφτες».

Τι δήλωσε προσερχόμενη

Προσερχόμενη το πρωί στον ανακριτή, ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε σε δήλωσή του ότι η εντολέας του «σέβεται, αγαπάει και θα συμπαρασταθεί στον πατέρα της στις δύσκολες στιγμές που περνάει» , ενώ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι το ακίνητο προέρχεται από χρήματα που απέκτησε από την εργασία της.

Η κ. Τσοχατζοπούλου είχε την ίδια «τύχη» με τον πατέρα της, Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού από την Τρίτη του Πάσχα, ενώ ήδη έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης η οποία αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:

Στον ανακριτή η Αρετή Τσοχατζοπούλου

«Πώς θα μεγαλώσει η Αρετή τα τρία ανήλικα παιδιά της;»

Από την πίσω πόρτα έφυγε η Αρετή Τσοχατζοπούλου