ΕΛΛΑΔΑ

Πλεύρης: Επεξεργαζόμαστε οικονομικά κίνητρα και κίνητρα εξέλιξης για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ

Πλεύρης: Επεξεργαζόμαστε οικονομικά κίνητρα και κίνητρα εξέλιξης για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ
Στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου βρέθηκε o Θάνος Πλεύρης στο πλαίσιο της περιοδείας του σε περιφερειακές δομές υγείας.
INTIME

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου βρέθηκε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο πλαίσιο της περιοδείας του σε περιφερειακές δομές υγείας.

Συνάντησε εκπροσώπους από τη διοίκηση του νοσοκομείου, γιατρούς, νοσηλευτές, εκπροσώπους εργαζομένων και συζήτησαν για θέματα εφ' όλης της ύλης δίνοντας βάση σε ότι απασχολεί το νοσοκομείο. Εξέτασε ζητήματα που αφορούν την ομαλή λειτουργεία του νοσοκομείου καθώς και υφιστάμενα προβλήματα στα οποία πρέπει να δοθεί άμεσα λύση.

Ο Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε επίσης τις προηγούμενες ημέρες, το νοσοκομείο Αιγίου, το νοσοκομείο Πάτρας, το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και το Καραμανδάνειο Παιδιατρικό.

Στην κεντρική υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ, στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη από τον υπουργό Υγείας με τη συμμετοχή των Υποδιοικητών και των λοιπών στελεχών.

Ο υπουργός προχώρησε στις εξής δηλώσεις: «Γνωρίζω ότι το ΕΣΥ έχει περάσει μία πανδημία και το προσωπικό και οι υποδομές συνολικά, έχουν φτάσει στις αντοχές του. Γι’ αυτό, πρέπει να δώσουμε τα κίνητρα και τις προοπτικές για να κάνουμε ελκυστικό το ΕΣΥ. Επεξεργαζόμαστε ήδη οικονομικά κίνητρα και κίνητρα εξέλιξης για τους εργαζόμενους».

Επιπλέον ο κ. Πλεύρης έκανε αναφορά στην υλικοτεχνική υποδομή που θα υπάρξει στα νοσοκομεία, μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και στάθηκε στο σχέδιο που υλοποιείται για τις ακριτικές περιοχές και για τις περιοχές του αστικού ιστού, με στόχο τα νοσοκομεία να ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό.

Τέλος σημείωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών καθώς και πως υπάρχει ήδη προκήρυξη για 700 ιατρούς.