ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Το τελευταίο «αντίο» στον 49χρονο που πέθανε αβοήθητος αφού τον έδιωξαν από τον «Άγιο Ανδρέα»

Πάτρα: Το τελευταίο «αντίο» στον 49χρονο που πέθανε αβοήθητος αφού τον έδιωξαν από τον «Άγιο Ανδρέα»
Η κηδεία του 49χρονου στην Πάτρα, που πέθανε στο δρόμο, αφού πρώτα τον έδιωξαν από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
tempo24.gr

Σε κλίμα οδύνης γίνεται αυτή την ώρα η κηδεία του 49χρονου άνδρα που πέθανε στον δρόμο, αφού πρώτα δεν τον έδιωξαν από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον άτυχο 49, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στη μέση του δρόμου αφού πρώτα τον έδιωξαν από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Τραγικές φιγούρες η μητέρα του και τα πέντε αδέρφια του.

Μάλιστα η μητέρα του 49χρονου άνδρα ήταν απαρηγόρητη αφού έχει χάσει δύο από τα επτά παιδιά της εκ των οποίων τη μία κόρη της από κορονοϊό.

Κηδεία του 49χρονου στην Πάτραtempo24.gr

Η κηδεία πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Σκιαδά Τριταίας, από τον Μητροπολίτη Πατρών.

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που βρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία για το τελευταίο «αντίο» παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου και ο τέως Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Κηδεία του 49χρονου στην Πάτραtempo24.gr

Παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μετά από αίτημα Πλεύρη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα Σάββατο 16 Ιουλίου, παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», μετά την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Την παραίτηση του είχε ζητήσει ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ όπως έγινε γνωστό χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Πλεύρης ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό από τον διοικητή.

Μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Πόρισμα ΕΔΕ για τον «Άγιο Ανδρέα»

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Όσα κατήγγειλε η οικογένεια

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί από το οικογενειακό περιβάλλον του 49χρονου, το οικείο τους πρόσωπο πήγε αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο νοσοκομείο, παραπονούμενος για έντονες ενοχλήσεις στην πλάτη.

Οι ίδιες καταγγελίες, αναφέρουν ότι τον ενημέρωσαν πως το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του πρότειναν να μεταβεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου εφημέρευε εκείνο το βράδυ, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Λίγη ώρα αργότερα ο 49χρονος εξέπνευσε.

Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι η νοσηλεύτρια, παρόλο που δεν έχει δώσει εξηγήσεις, παραδέχθηκε ότι δεν κάλεσε τον γιατρό καθώς υποστήριξε ότι η περίπτωση ήταν ένα ακόμη συνηθισμένο περιστατικό.