ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πεντέλη: «Κοκκίνισε» ο ουρανός στον Άγιο Πέτρο - Αποκλειστικό βίντεο του Newsbomb.gr

Φωτιά στην Πεντέλη: «Κοκκίνισε» ο ουρανός στον Άγιο Πέτρο - Αποκλειστικό βίντεο του Newsbomb.gr
Φωτιά στην Πεντέλη: Άνιση η μάχη των πυροσβεστών στην περιοχή του Αγίου Πέτρου
Newsbomb.gr

Φωτιά στην Πεντέλη: Άνιση η μάχη των πυροσβεστών στην περιοχή του Αγίου Πέτρου

Την αδιανόητη ένταση με την οποία μαίνεται η φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης από το Νταού Πεντέλης και πήρε τεράστια έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων αποτυπώνουν τα αποκλειστικά βίντεο του Newsbomb.gr από την περιοχή του Αγίου Πέτρου στην Πεντέλη.

Όπως φαίνεται στα βίντεο οι φλόγες έχουν βάψει κόκκινο τον ουρανό δημιουργώντας την εντύπωση ότι πρόκειται για νυχτερινή λήψη ενώ τα πλάνα έχουν καταγραφεί το πρωί της Τετάρτης (20/07).

Η μάχη των πυροσβεστών που παλεύουν με τις φλόγες είναι άνιση καθώς η ένταση των ανέμων υψώνει πύρινες γλώσσες σε ύψος αρκετών μέτρων καθιστώντας ακόμα και την παρουσία στο σημείο των ανδρών και των γυναικών της ΠΣ επισφαλή.

Σημειώνεται ότι βάσει των στοιχείων που συνέλεξε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr οι άνεμοι στην περιοχή της φωτιά ενισχύθηκαν σημαντικά από τις πρώτες πρωινές ώρες (02:30/03:00) της Τετάρτης 20.07.2022, πνέοντας με μέσες εντάσεις που έφταναν τα 7 μποφόρ και ριπές που ξεπερνούσαν τα 90-100 km/h

Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αττικής, Κώστα Λαγουβάρδο, «υπήρξε μία πολύ σημαντική ενίσχυση των ανέμων τις πρώτες πρωινές ώρες, περίπου από τις 4 τα ξημερώματα μέχρι τις 7 και μάλιστα στις 04:50 είχαμε τη μέγιστη ριπή ανέμου στην Πεντέλη που έφτασε τα 113 χλμ/ώρα. Μιλάμε για έναν πάρα πολύ ισχυρό άνεμο. Στη συνέχεια είχαμε μία μικρή αποκλιμάκωση με τους ανέμους στις 09:30 να κινούνται με ριπές στην Πεντέλη της τάξης των 75 με 85 χλμ/ ώρα.

Σχετικές ειδήσεις