ΕΛΛΑΔΑ

Αδειάζει η Αθήνα! Χαμός σε λιμάνια, αεροδρόμιο, Εθνικές Οδούς – Φεύγουν οι αδειούχοι του Αυγούστου

Αδειάζει η Αθήνα! Χαμός σε λιμάνια, αεροδρόμιο, Εθνικές Οδούς – Φεύγουν οι αδειούχοι του Αυγούστου

Στην ανώτατη καμπύλη του είναι το μεγάλο κύμα φυγής των αδειούχων του Αυγούστου, με τα νησιά και τους δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας να κατακλύζονται πλέον και από τους Έλληνες εκδρομείς.

Η εικόνα από τα τρία μεγάλα λιμάνια της Αττικής, τον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο επιβεβαιώνει την μαζική έξοδο των Αθηναίων από το «κλεινόν άστυ». Τα πλοία προς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη φεύγουν τα τελευταία 24ωρα με πληρότητα που αγγίζει το 100%, ενώ και τα πλοία που επιστρέφουν με τους αδειούχους του Ιουλίου είναι γεμάτα στο 85%.

Ανάλογη εικόνα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου οι πτήσεις εσωτερικού προς τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου έχουν την… τιμητική τους.

Όσο για τα τρένα και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, αναχωρούν από Σταθμό Λαρίσης, Κηφισό και Λιοσίων με 90% πληρότητα, ενώ εκτιμάται ότι σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή η κίνηση θα κορυφωθεί.

Αυξημένη κίνηση και στις Εθνικές Οδούς, όπου το απόγευμα της Παρασκευής παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στους σταθμούς διοδίων της Αθηνών – Κορίνθου, αλλά και στα διόδια των Αφιδνών στην Αθηνών – Λαμίας. Τα προβλήματα ωστόσο είναι μικρά και αντιμετωπίζονται εύκολα από τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους και φυσικά την Τροχαία που βρίσκεται σε όλο το Εθνικό Οδικό Δίκτυο για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.