ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: Τι είπε η 29χρονη μητέρα - «Το πέταξα αλλά δεν το σκότωσα»

Βέροια: Τι είπε η 29χρονη μητέρα - «Το πέταξα αλλά δεν το σκότωσα»
H 29χρονη μητέρα.
Glomex

Βέροια: Ομολόγησε ότι πέταξε το μωρό της από το φράγμα του Αλιάκμονα αλλά δε δίνει απάντηση στο γιατί το έκανε αυτό, ούτε γιατί άφησε το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι της να πνιγεί, αβοήθητο στα κρύα νερά του ποταμού, χωρίς να κάνει το παραμικρό για να το σώσει.

Η 29χρονη μητέρα που πέταξε το παιδί της από το φράγμα του Αλιάκμονα ομολόγησε τον θάνατο του βρέφους αλλά δεν έδωσε απάντηση στο γιατί το έκανε αυτό, ούτε γιατί άφησε το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι της να πνιγεί, αβοήθητο στα κρύα νερά του ποταμού.

«Εγώ έριξα το παιδί μου στα νερά του Αλιάκμονα. Αλλά δεν είχα πρόθεση να το σκοτώσω. Δεν είχα σκοπό να πεθάνει. Νόμιζα ότι κάποιος θα το δει και θα το σώσει. Δεν πιστεύω ότι το παιδί μου πέθανε. Μου λένε όλοι ψέματα. Το παιδί μου ζει», είπε στις Αρχές.

Η αναπαράσταση της τραγωδίας

Η 29χρονη καθ’ ομολογίαν παιδοκτόνος στάθηκε την Δευτέρα ξανά στο σημείο της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε την παραμβονή της Πρωτοχρονιάς. Έφτασε εκεί στις 10.05 το πρωί, συνοδεία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας. Την περίμεναν εισαγγελέας και ανακριτής για να αρχίσει η αναπαράσταση της τραγωδίας.

Από την 29χρονη ζητήθηκε να υποδείξει βήμα – βήμα τα όσα έγιναν το μεσημέρι εκείνου του Σαββάτου. Από την στιγμή που έφτασε στο φράγμα του Αλιάκμονα και κατέβηκε από το ταξί, τη διαδρομή της με τα πόδια πάνω στο φράγμα, το σημείο που πέταξε το κοριτσάκι της στα παγωμένα νερά του ποταμού κι ύστερα το πώς έφυγε και εγκατέλειψε το ίδιο της παιδί μόνο του να πεθάνει αβοήθητο.

Η περιοχή γύρω από το φράγμα είχε, από πολύ νωρίς το πρωί, αποκλειστεί από αστυνομικούς. Η εντολή που δόθηκε ήταν να μην πλησιάσει κανείς, προκειμένου η αναπαράσταση των όσο συνέβησαν στο φράγμα να πραγματοποιηθείανεπηρέαστα.

Η 29χρονη, επί μία ώρα και 40 λεπτά, περιέγραφε στις Αρχές τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού της. Η αναπαράσταση και η αυτοψία στον χώρο κρίθηκαν απαραίτητα, μιας και οι κάμερες ασφαλείας στο φράγμα δε λειτουργούν λόγω βλάβης, με συνέπεια οι κινήσεις της 29χρονης να μην έχουν καταγραφεί.

«Ο κ. ανακριτής αποφάσισε να γίνει αναπαράσταση στο σημείο πού έγινε το περιστατικό. Ενώ είχε τη δυνατότητα να αρνηθεί, η κατηγορούμενη εμφανίστηκε. Ανασκεύασε για πρώτη φορά, μετά από 7 ημέρες, τον τρόπο με τον οποίο το παιδί βρέθηκε στα νερά», σημείωσε ο δικηγόρος της Αντώνης Μπιδέρης, δικηγόρος 29χρονης στην τηλεόραση του Mega.

Tην Τρίτη η ψυχιατρική εξέταση

Κάμερες όμως, είχαν «συλλάβει» την 29χρονη, λίγα λεπτά αφού είχε πετάξει το παιδί από το φράγμα, όταν την άφησε το ταξί στο κέντρο της Βέροιας, έξω από τα ΚΤΕΛ.

Με το ίδιο κόκκινο μπουφάν, φαίνεται να μπαίνει στο πρακτορείο των λεωφορείων και να συνομιλεί με έναν υπάλληλο, ύστερα να βγαίνει και να κατευθύνεται ελάχιστα μέτρα πιο κάτω, σ’ ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ. Μοιάζει ατάραχη, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Τρεις ώρες νωρίτερα, άλλη κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει την 29χρονη, για τελευταία φορά με το παιδί στην αγκαλιά, να κατευθύνεται στην πιάτσα των ταξί, για να μεταφερθεί εν τέλει στο φράγμα και να πετάξει, όπως ομολόγησε σήμερα, το κοριτσάκι στο νερό.

«Δεν άλλαξε κατά πολύ την απολογία της. Ήθελε να έρθει σε επαφή με τον ανακριτή. Δεν αποδέχεται ανθρωποκτόνο πρόθεση, επιμένει ότι δεν ήθελε να θανατώσει το παιδί της», αναφέρει ο δικηγόρος της.

Η ψυχιατρική εξέταση της 29χρονης από ψυχίατρο θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικές ειδήσεις

Βέροια - 29χρονη: «Μου λένε όλοι ψέματα, το παιδί μου ζει»

Βέροια: Αναπαράσταση για τον θάνατο του 11 μηνών βρέφους

Βέροια: Ομολόγησε ότι πέταξε το βρέφος της στον Αλιάκμονα η μητέρα