ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: Σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η 29χρονη που πέταξε το βρέφος

Βέροια: Σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η 29χρονη που πέταξε το βρέφος
Η 29χρονη από τη Βέροια που ομολόγησε ότι πέταξε το βρέφος της στον Αλιάκμονα.

Η 29χρονη που βρέθηκε χθες, Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, στον ποταμό Αλιάκμονα και έκανε αναπαράσταση του πώς συνέβησαν όλα, θα υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις έπειτα από αίτημα του ανακριτή του Πρωτοδικείου της Βέροιας.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί σε ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Θεσσαλονίκης η 29χρονη, που ομολόγησε ότι ήταν εκείνη που πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στον Αλιάκμονα.

Η 29χρονη που βρέθηκε χθες, Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, στον ποταμό Αλιάκμονα και έκανε αναπαράσταση του πώς συνέβησαν όλα, θα υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις έπειτα από αίτημα του ανακριτή του Πρωτοδικείου της Βέροιας.

Από την ψυχιατρική αξιολόγηση αναμένεται να αποφασιστεί αν η 29χρονη θα νοσηλευθεί σε κατάστημα κράτησης με ψυχιατρική κλινική ή θα κρατηθεί σε άλλη γυναικεία πτέρυγα φυλακών της χώρας.

Σύμφωνα, πάντως, με τον δικηγόρο της 29χρονης, Αντώνη Μπιδέρη, «ο κύριος ανακριτής έχει δώσει μία πληρέστατη εντολή προς τον ψυχίατρο που θα την δει, ώστε να προσδιορίσει πιθανή ψυχική ασθένεια ή διαταραχή και κατά πόσο αυτή, τη στιγμή που έπραττε ή τη στιγμή που λέει - τα όσα λέει στον ανακριτή, είναι δυνατόν να επηρεάσουν το λογικό της, καθώς και τα όσα είπε, ως προς τον τρόπο που τα είπε».

Βέροια: «Έριξα το παιδί μου στα νερά του Αλιάκμονα»

«Έριξα το παιδί μου στα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα, δεν επιθυμούσα το θάνατο του, ήλπιζα ότι κάποιος θα το σώσει, μου λένε όλοι ψέματα το παιδί δεν πέθανε, το παιδί μου ζει», φέρεται να είπε η 29χρονη στον ανακριτή στην αναπαράσταση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με το GrTimes.

Αυτά είναι τα λόγια της 29χρονης που φέρεται να είπε στον ανακριτή απαντώντας στις πιεστικές ερωτήσεις που της έθεσε στο πλαίσιο της αναπαράστασης που έλαβε χώρα λίγο μετά τις 11 στο πρωί στο σημείο της τραγωδίας.

Η ίδια συνοδευόμενη από άντρες της Ασφάλειας περπάτησαν κατά μήκος το δρομάκι στην περιοχή και περίπου στα 700 μέτρα απόστασης υπέδειξε το σημείο όπου πέταξε όπως φέρεται να είπε η ίδια το μωρό της ουσιαστικά ομολογώντας την πράξη της.

Νωρίτερα στο δικαστικό μέγαρο Βέροιας μίλησε ο δικηγόρος της Αντώνης Μπιδέρης ο οποίος επισήμανε πως στο έγκλημα δεν υπήρχε πρόθεση. Όπως είπε χαρακτηριστικά μέχρι και σήμερα η 29χρονη ελπίζει πως το παιδί της είναι ζωντανό και δεν πιστεύει ότι εκείνο πέθανε.