ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκαν οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου

Εθνικό Θέατρο
Παραιτήθηκε σύσσωμη η καθηγητική ομάδα του Εθνικού Θεάτρου
Intime

Οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το προσοντολόγιο όπως διαμορφώθηκε από το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022

Παραιτήθηκε σύσσωμη η καθηγητική ομάδα του Εθνικού Θεάτρου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το προσοντολόγιο όπως διαμορφώθηκε από το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022.

Την κίνηση αυτή είχαν προαναγγείλει οι 40 καθηγητές, καθώς μετά το πέρας της σημερινής μέρας χάνεται οριστικά το σπουδαστικό έτος για την υπό κατάληψη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Εθνικό Θέατρο

Υπό κατάληψη τελεί από τα ξημερώματα της Τετάρτης και η δεύτερη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου το οποίο πλέον είναι πλήρως κατειλημμένο από καλλιτέχνες που διαμαρτύρονται για το επίμαχο προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

Μετά από την κεντρική σκηνή Τσίλλερ, υπό κατάληψη τελεί από τα ξημερώματα της Τετάρτης (8/2) και η σκηνή Ρεξ από σπουδαστές και καλλιτέχνες συνεχίζοντας τις έντονες διαμαρτυρίες τους με σκοπό να αποσυρθεί το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022.

Σήμερα έληξε η διορία που είχαν θέσει οι καθηγητές της σχολής για την παραίτησή τους. Πιο συγκεκριμένα, οι καθηγητές είχαν δηλώσει πως αν δεν λάβουν έμπρακτες ενδείξεις μέχρι τις 28/2 ότι το Π.Δ θα τροποποιηθεί θα υποβάλλουν την παραίτησή τους.