ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη

Τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού παραμένει η Βίκυ Σταμάτη, καθώς απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει επικαλούμενη ότι δεν είναι ύποπτη φυγής και ότι είναι μητέρα ανήλικου παιδιού.

Με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών δεν έκανε δεκτή την αίτηση της Βίκυς Σταμάτη με την οποία ζητούσε να αντικατασταθεί η προσωρινής της κράτηση με κατ' οίκον περιορισμό. Δηλαδή, ήθελε να κρατείται και να φρουρείται στο «παλάτι» της Δ. Αρεοπαγίτου.

Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα Γιώργου Βούλγαρη σύμφωνα με την οποία η Βίκυ Σταμάτη εξακολουθεί να είναι ύποπτη φυγής αλλά και ύποπτη τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Ο εισαγγελέας λαμβάνοντας υπόψη τη βαρύτητα της πράξης που αποδίδεται στη Βίκυ Σταμάτη υποστήριζε- σύμφωνα με πληροφορίες- στην πρότασή του πως σε περίπτωση που αποφυλακιστεί η σύζυγος του πρώην υπουργού ενδεχομένως να επιχειρήσει να συγκαλύψει παλαιότερες εγκληματικές πράξεις.

Ως προς τον ισχυρισμό της ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού ο εισαγγελέας αντέτεινε ότι κι άλλες μητέρες βρίσκονται στον Κορυδαλλό.