ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά-Νέα Σμύρνη: «Πυροβόλησαν τα τζάμια και πέταξαν γκαζάκια μέσα στο εστιατόριο» -Τι λέει κάτοικος

Φωτιά-Νέα Σμύρνη: «Πυροβόλησαν τα τζάμια και πέταξαν γκαζάκια μέσα στο εστιατόριο» -Τι λέει κάτοικος
Φωτιά σε εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Εμπρησμό καταγγέλλουν κάτοικοι και εργαζόμενος του εστιατορίου που έπιασε φωτιά στη Νέα Σμύρνη.

Ολοσχερώς καταστράφηκε το εστιατόριο επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε. Εργαζόμενος κατήγγειλε πως πρόκειται για εμπρησμό, ενώ κάτοικος της περιοχής υποστηρίζει ότι άγνωστοι πέταξαν γκαζάκια μέσα στο μαγαζί.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και το ΕΚΑΒ. Η Πυροσβεστική έδωσε μάχη για να σβήσει τη φωτιά και να απεγκλωβίσει τους ενοίκους της πολυκατοικίας. Μία μητέρα με το μωρό της διακομίσθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 5 άτομα.

Οι πυροσβέστες με φακούς και πάνω σε γερανοφόρο, ψάχνουν μέσα στα διαμερίσματα, τα οποία έχουν εκκενωθεί, εάν υπάρχουν ακόμα άτομα μέσα εγκλωβισμένα

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο σημείο της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς:

Στο σημείο της φωτιάς βρέθηκαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και ένα γερανοφόρο. Το γερανοφόρο όχημα έριξε νερό στους πάνω ορόφους του καταστήματος, καθώς σε κάποια διαμερίσματα των άλλων τεσσάρων ορόφων της πολυκατοικίας εκδηλώθηκε πυρκαγιά, και προκειμένου να αποσοβήσουν την επέκτασή της.

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από το κατάστημα εστίασης και να επεκτάθηκε. Έκλεισαν και τα δύο ρεύματα του δρόμου μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

«Πυροβόλησαν τα τζάμια και πέταξαν γκαζάκια μέσα στο εστιατόριο», λέει κάτοικος της περιοχής

Ο άνθρωπος που καθάριζε την κουζίνα εκείνη την ώρα είπε στο Newsbomb.gr ότι ξαφνικά έπιασε φωτιά, ενώ δεν πρόλαβε να δει αν κάποιος πέταξε κάτι. Άκουσε να σπάει το τζάμι και ευτυχώς πρόλαβε να βγει άμεσα έξω.

Τι λέει ο εργαζόμενος στην κάμερα του Newsbomb.gr:

Ένας κάτοικος της περιοχής που αντιλήφθηκε το συμβάν είπε στο MEGA πως άκουσε πυροβολισμούς και όταν κατέβηκε είδε τη φωτιά στο μαγαζί.

«Καθόμουν στο δωμάτιό μου, και ξαφνικά άκουσα μικρούς πυροβολισμούς, αλλά ήταν σαν να ακούς το απορριμματοφόρο που έρχεται κάθε πρωί. Σε κάποια στιγμή πιο μετά ακούσαμε τα πυροσβεστικά και καταλάβαμε ότι κάτι έγινε», περιέγραψε.

«Κατέβηκα κάτω, είχαν κάψει το μαγαζί, είχε πάρει φωτιά και όλη η πολυκατοικία από πάνω. Αυτό που έμαθα και άκουσα, ήταν ότι εκείνη την ώρα στο κατάστημα ήταν κάποια άτομα που δούλευαν, που καθάριζαν και πέρασαν κάποιοι, έριξαν πυροβολισμούς στο παράθυρο και πέταξαν γκαζάκια. Ήταν περίπου 2 με 3 άτομα αυτά που έριξαν τα γκαζάκια από ό,τι άκουσα», συμπλήρωσε ο κάτοικος.

Ο κ. Γιώργος περιέγραψε πως «ήταν σαν κρότος αυτό που ακούστηκε, ήταν περίπου κατά τις 4 η ώρα. Είναι ή 4όροφη ή 5όροφη η πολυκατοικία. Είχε κατέβει κάτω μία ένοικος της πολυκατοικίας και πάνω είχε μείνει ο άντρας της. Έπειτα είδα το ασθενοφόρο να μεταφέρει ένα άτομο ημιλιπόθυμο, δεν ξέρω εάν ζούσε. Η κυρία είχε κατέβει κάτω εσπευσμένα χωρίς το κινητό της και έλεγε "τι να κάνω, τι να κάνω, είναι ο άνδρας μου επάνω"».

«Τη φωτιά ενώ την έσβηναν εκείνη άναβε πάλι. Έχει μπει μέσα στα διαμερίσματα η φωτιά στο κέντρο της Νέας Σμύρνης. Το μαγαζί ανήκει σε 2 επώνυμες κυρίες, και το μαγαζί υπάρχει χρόνια. Από δουλειά κάθε μέρα είναι σαν να είναι πάρτι. Απ΄έξω έχει μπράβους και στο μαγαζί αυτό πάει "ένας και ένας", σίγουρα γίνονται και άλλα πράγματα», είπε κλείνοντας.

Σχετικές ειδήσεις