ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μαγνησία: Αναφορές ότι αγνοείται 45χρονος βοσκός στον Άγιο Γεώργιο

Φωτιά στη Μαγνησία: Αναφορές ότι αγνοείται 45χρονος βοσκός στον Άγιο Γεώργιο
magnesianews

Ενόσω η φωτιά στον Άγιο Γεώργιο της Μαγνησίας μαίνεται ανεξέλεγκτη, αναφορές κάνουν λόγο ότι αγνοείται ένας 45χρονος βοσκός.

Το «πύρινο μέτωπο» στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο Βελεστίνο του νομού Μαγνησίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ, όπως γράφει το magnesianews.gr, αγνοείται ένας 45χρονος βοσκός από την περιοχή, ο οποίος, βλέποντας τις φλόγες, μετέβη στα ζώα του, προκειμένου να τα σώσει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Φωτιά στη Μαγνησία – Δήμαρχος Βόλου: «Φύγετε από εδώ, έχει δεξαμενές προπανίου»

Ο Δημάρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, απηύθυνε έκκληση από το Βελεστίνο όπου έφθασε πριν από μερικά λεπτά προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στο σημείο να απομακρυνθούν αμέσως, διότι υπάρχουν κοντά δεξαμενές προπανίου και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, λόγω της πυρκαγιάς.

Μεγάλη φωτιά «ξέσπασε» μετά τις 13:00 κοντά στο Βελεστίνο, σε έκταση με ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα, στον δρόμο προς Αερινό, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και Αλμυρού.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, επιβεβαίωσε ότι ένας πυροσβέστης έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο αφού υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού, μιλώντας στο newsbomb.gr.

«Ντροπή, αυτοί που πραγματοποιούσαν –θέμιτα ή αθέμιτα– εργασίες έκαναν έγκλημα»

«Η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη λόγω του λίβα. Η φωτιά καίει στον Άγιο Γεώργιο, το Σέσκλο και επεκτείνεται. Στα σημεία επιχειρούν δύο ελικόπτερα και 35 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ, υπάρχουν μηχανήματα γκρέιντερ και υδροφόρες. Παράλληλα, εθελοντές και αγρότες δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες», επεσήμανε ο κ. Αγοραστός και προσέθεσε ότι «με τέτοιον λίβα, αυτοί που πραγματοποιούσαν –θέμιτα ή αθέμιτα– εργασίες έκαναν έγκλημα.

Τούς προειδοποιήσαμε, δε μπορεί να συμβαίνει αυτό το πράγμα, είναι ντροπή στη μνήμη των παιδιών που έδωσαν τη ζωή τους, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και αγαθά», σε επικοινωνία με το newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις