ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Εδώ και 25 χρόνια είναι λάθος όλη η οργάνωση για την αντιπυρική προστασία»

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Εδώ και 25 χρόνια είναι λάθος όλη η οργάνωση για την αντιπυρική προστασία»

«Αφέθηκε η Πυροσβεστική να απαξιωθεί, να υποστελεχωθεί, με αποτέλεσμα να μην εποπτεύονται τα δάση μας», τόνισε ο Λάζαρος Κυρίζογλου.

Για μεγάλα «κενά» και λάθη στην οργάνωση για την αντιπυρική προστασία κάνει ο λόγο ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου.

«Είναι λάθος όλη η οργάνωση του αντιπυρικού αγώνα τα τελευταία 25 χρόνια, από το 1998 μέχρι σήμερα», είπε μιλώντας στο MEGA.

Απέδωσε δε τον λάθος σχεδιασμό «από τότε που μεταφέρθηκε, επί Σημίτη, η δασοπυρόσβεση στην Πυροσβεστική».

«Αφέθηκε η Πυροσβεστική να απαξιωθεί, να υποστελεχωθεί, με αποτέλεσμα να μην εποπτεύονται τα δάση μας. Μπαίνει μέσα όποιος θέλει, ό, τι ώρα θέλει φεύγει και κάνει ό, τι θέλει. Δε γίνεται έτσι».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να «επιστρέψει η δασική υπηρεσία και να έχει την ευθύνη, στελεχωμένη, εξοπλισμένη κατάλληλα, και η Πυροσβεστική να έχει τις αστικές πυρκαγιές, η δασική υπηρεσία τις δασικές, θα συντονίζονται και θα αλληλοβοηθούνται».

Αναφερόμενος στον δήμο του, σημειώνει:

«Η προτεραιότητα στον δήμο μας είναι οι αστικές αναπλάσεις στις μεγάλες οδικές αρτηρίες και η κατασκευή ενός, ενταχθέντος στο Ταμείο Ανάκαμψης, σύγχρονου, βιοκλιματικού κολυμβητικού συγκροτήματος που δεν έχει η βόρεια Ελλάδα, με καταδυτική πισίνα για να γίνονται διεθνείς διοργανώσεις».