ΕΛΛΑΔΑ

Κάρπαθος: Άγνωστοι άρπαξαν από λογαριασμό τράπεζας 95.000 ευρώ

Κάρπαθος: Άγνωστοι άρπαξαν από λογαριασμό τράπεζας 95.000 ευρώ

Απάτη: Πώς οι δράστες κατάφεραν να ξεγελάσουν τα θύματά τους και να αρπάξουν 95.000 ευρώ από τον λογαριασμό τους

Θύμα απάτης έπεσαν 47χρονης και 60χρονος με καταγωγή από την Κάρπαθο με αποτέλεσμα να ζημιωθούν πόσο περίπου 95.000 ευρώ!

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, οι άγνωστοι δράστες χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία του παθόντα πήγαν σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και εκεί προέβησαν σε αλλαγή παρόχου αλλά και σε αλλαγή αριθμού κινητού τηλεφώνου. Με τον τρόπο αυτό εξασφάλισαν ότι τα οποία μήνυμα από την τράπεζα για τις μεταφορές που θα έκανα θα έρχονταν πλέον στο νέο έτοιμο τηλεφώνου που κατείχαν οι άγνωστοι δράστες.

Στη συνέχεια στις 12 Δεκεμβρίου 2023 προέβησαν σε συνολικά 13 συναλλαγές με τις οποίες μετέφεραν το συνολικό πόσο των περίπου 95.000 ευρώ σε συγκεκριμένο λογαριασμό καταθέτη σε συγκεκριμένη τράπεζα.

Όταν οι δυο παθόντες διαπίστωσαν ότι τα χρήματα είχαν κάνει φτερά από το λογαριασμό τους κατήγγειλαν το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και διενεργείται έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης είναι πλέον η νέα μορφή «εγκλήματος». Στο νησί της Ρόδου καταγράφονται καθημερινά πλέον από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες τουλάχιστον δυο με τρεις υποθέσεις με τους επιτήδειους να εφευρίσκουν συνεχώς και νέους τρόπους εξαπάτησης.

Για το λόγο αυτό και θα πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν την παροχή πληροφοριών προσωπικών τους στοιχείων και κωδικών στον οποιοδήποτε.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο κοντά στην Πολυτεχνειούπολη

Κίνηση στους δρόμους: Έπεσαν χώματα στην Αττική Οδό - Μεγάλες καθυστερήσεις

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά