ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση σε ναυτικές φωτοβολίδες; Τι απαντά ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ

Πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση σε ναυτικές φωτοβολίδες; Τι απαντά ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θεπισήμανε την εύκολη πρόσβαση σε ναυτικές φωτοβολίδες και το πώς ορισμένοι παρακάμπτουν τη νομοθεσία, πουλώντας χωρίς τις απαραίτητες άδειες, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού.

Σήμερα, ο Γεώργιος Βάλλης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, μίλησε στην εκπομπή "Restart" των δημοσιογράφων Αλέξανδρου Κλώσσα και Ευαγγελίνας Βόσνου στο τηλεοπτικό κανάλι Attica tv. Με πλούσια γνώση και εμπειρία, ο κ. Βάλλης αναφέρθηκε σε ένα θέμα που αφορά άμεσα τη ναυτική κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, επισήμανε την εύκολη πρόσβαση σε ναυτικές φωτοβολίδες και το πώς ορισμένοι παρακάμπτουν τη νομοθεσία, πουλώντας χωρίς τις απαραίτητες άδειες, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού.

Η Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ-PUPYC, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα αυτού του ζητήματος και την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους, έχει ήδη αποστείλει επίσημη επιστολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Τονίζουν μάλιστα την ανάγκη να κλείσουν τα νομοθετικά κενά, να δημιουργηθούν αντίστοιχα πρωτόκολλα, και να αποφευχθεί η επανάληψη ανάλογων περιστατικών στο μέλλον. «Η δημόσια ασφάλεια και η σωστή τήρηση του νόμου είναι πάντα στις υψηλότερες προτεραιότητές μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.