ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 44χρονος Νορβηγός - Θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 44χρονος Νορβηγός - Θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη
Eurokinissi

Θεσσαλονίκη: Στον 4ο τακτικό ανακριτή οδηγήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (30/12/2023) ο 44χρονος Νορβηγός που μαχαίρωσε και σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό

Αυτή την ώρα απολογείται ο 44χρονος Νορβηγός, ο οποίος με ένα μαχαίρι παλάμης σκότωσε έναν 32χρονο αστυνομικό και τραυμάτισε τον κουμπάρο του σε μπαρ της Θεσσαλονίκης.

Χθες, η εισαγγελέας άσκησε στον δράστη ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, καθώς και οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προσκομίσει βεβαίωση σχετικά με τα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ αναμένεται να ζητήσει και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Ο 44χρονος φέρεται να ζούσε μόνος από την ηλικία των 13 ετών, ενώ έχει καταδικαστεί σύμφωνα με πληροφορίες στη Νορβηγία για βίαιο έγκλημα για το οποίο εξέτισε ποινή.

Το πρωί της Παρασκευής (29/12) οδηγήθηκε στα δικαστήρια ο 44χρονος Νορβηγός, που σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό σε μπαρ της Θεσσαλονίκης. Στον δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο Νορβηγός από την πλευρά του ισχυρίστηκε όλα έγιναν επειδή του επιτέθηκε ο αστυνομικός. Μάλιστα, ανέφερε ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει, παρά μόνο προσπαθούσε να προστατεύσει τον εαυτό του.

Αρκετοί είναι οι πολίτες που με δάκρυα στα μάτια πηγαίνουν να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του 32χρονου αδικοχαμένου αστυνομικού και δηλώνουν συγκλονισμένοι για το φριχτό έγκλημα αλλά και όλα όσα τραγικά γεγονότα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Νορβηγού, Θοδωρής Καραγιάννης τόνισε πως ο εντολέας του «δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενημερώθηκε από εμένα το απόγευμα για την κατάληξη του θύματος. Ισχυρίζεται ότι ήταν μία συμπλοκή και εκείνη την ώρα δεχόταν γροθιές».

Τι είπε στην απολογία του ο 44χρονος

Στην απολογία του, ο 44χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε πως «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν. Από εσάς πληροφορήθηκα για την τραγική κατάληξη του επεισοδίου. Βρισκόμουν κι εγώ σε μία διαμάχη εκείνη τη στιγμή. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς έγινε, έπρεπε να παίρνω φάρμακα και είχα καταναλώσει αλκοόλ».

Η ΕΡΤ, επικαλούμενη τις νορβηγικές αρχές, αναφέρει πως ο 44χρονος, ο οποίος διαμένει στη χώρα μας τα τελευταία 9 χρόνια, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βίαιο έγκλημα.

Στη δικογραφία, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι μαρτυρίες μεταφέρουν πώς έγινε το αιματηρό επεισόδιο στο μπαρ και αναφέρουν ότι η αιτία του καυγά ήταν το αν πιο ασφαλής χώρα είναι η Ελλάδα ή η Νορβηγία.

«Κάποια στιγμή άκουσα τα άτομα από την παρέα του αστυνομικού να λένε ότι έχει μαχαίρι. Μέχρι να βγω από το μπαρ είδα δύο να συμπλέκονται μαζί του και άκουσα τον νεαρό να φωνάζει "με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε”. Τον ρώτησα "τι έκανες" και μου είπε στα αγγλικά "φεύγω". Τότε είδα και τον δεύτερο νεαρό τραυματισμένο», δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας.