ΕΛΛΑΔΑ

Μακελειό στη Γλυφάδα: Μυστήριο με την κληρονομιά, έρευνα αν τους σκότωσε για το σπίτι

Μακελειό στη Γλυφάδα: Μυστήριο με την κληρονομιά, έρευνα αν τους σκότωσε για το σπίτι

Νέες αποκαλύψεις για το παρασκήνιο του μακελειού στη Γλυφάδα 

Στο μικροσκόπιο των αρχών που διερευνούν τα κίνητρα του δράστη στο χθεσινό μακελειό στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα, έχουν τεθεί οι σχέσεις του με την μητέρα της οικογένειας.

Νέες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση του μακελειού της Γλυφάδας με αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις του δράστη με τη μητέρα της οικογένειας, Ελευθερία Καρνέση. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στον Alpha ο δράστης ήταν ο ευνοούμενος της μητέρας της οικογένειας, κι είχε αναλάβει να την φροντίζει μέχρι και το θάνατό της πριν από λίγα χρόνια. Ήταν μάλιστα εκείνη που τον βάπτισε χριστιανό.

Σύμφωνα με καταθέσεις, που επικαλέστηκε ο Alpha, όταν η μητέρα της οικογένειας πέθανε, του άφησε ένα πολύ σημαντικό ποσό ως κληρονομιά, για αυτό μάλιστα το Τμήμα ανθρωποκτονιών έχει ζητήσει άρση τραπεζικού απορρήτου.

Ωστόσο η σχέση τους φαίνεται να έχει και συνέχεια που πιθανόν να αποτέλεσε και το εφαλτήριο για την επίθεση.

Η μητέρα της οικογένειας Καρνέση, η οποία φέρεται να είχε αφήσει κληρονομιά μεγάλο χρηματικό ποσό στον Αιγύπτιο δράστη, σύμφωνα με καταθέσεις, που επικαλέστηκε ο Alpha, του είχε υποσχεθεί να του γράψει και το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί για να διαμένει.

Ωστόσο μέχρι το θάνατό της δεν είχε προβεί στις κατάλληλες διαδικασίες. Σύμφωνα με τον Alpha μετά από αυτό ο Αιγύπτιος ζητούσε από την οικογένεια να του γράψουν το σπίτι όπως του είχε τάξει η μητέρα τους, με βάση τα λεγόμενά του, αλλά τα αδέλφια δεν δέχονταν.

Όπως αναφέρθηκε στον Alpha το συγκεκριμένο σπίτι ήταν το μήλον της έριδος ανάμεσα στο δράστη και στη Μαρία Καρνέζη. Μάλιστα το σπίτι σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ανήκε στην εταιρεία όχι σε κάποιο πρόσωπο. H έξωση από αυτό το σπίτι φαίνεται πως ήταν η αρχή του τέλους.

Το ιστορικό και οι διάλογοι

Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από τη δολοφονική επίθεση στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα όπου ο έμπιστος της οικογένειας Καρνέση, Αντέλ Ελ Μπουράι, μπήκε στο κτήριο αποφασισμένος να σκοτώσει... «τα αφεντικά» όπως είπε.

Τραγικό απολογισμός τρεις νεκροί, η ιδιοκτήτρια, ο γαμπρός της και ένας καπετάνιος ο οποίος προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Αφού τους σκότωσε πήγε στο υπόγειο της εταιρείας και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο δράστης ήταν Αιγύπτιος στην καταγωγή, 75 ετών και όλοι στην εταιρεία τον φώναζαν Άρη. Εργαζόταν για 30 χρόνια ως επιστάτης τόσο στην επιχείρηση όσο και στην παραθεριστική κατοικία της οικογένειας στο Τραγονήσι.

«Θα καθαρίσω τα αφεντικά»

Μαρτυρίες των εργαζομένων που ήρθαν αντιμέτωποι με τον δράστη είναι ενδεικτικές για το τι συνέβη μέσα στην ναυτιλιακή εταιρεία.

«Τον είδα να ανεβαίνει από το υπόγειο. Κρατούσε ένα σακβουαγιάζ. Κατάλαβα ότι μέσα είχε όπλο. Τι πας να κάνεις τον ρώτησα. Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω, μου είπε. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω, φύγε από εδώ, συνέχισε νευριασμένος. Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους, μου είπε. Πήρα αμέσως την αστυνομία, και λίγα λεπτά μετά άκουσα τους πυροβολισμούς», ανέφερε ο φύλακας του κτιρίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Χαρακτηριστική για τις στιγμές που έζησαν μέσα στο κτίριο είναι ακόμα μία μαρτυρία εργαζόμενης που μάλιστα είχε εγκλωβιστεί μαζί με μία συνάδελφό της σε χώρο της εταιρείας βλέποντας τι συνέβη και ακούγοντας τους πυροβολισμούς:

«Ακούσαμε φασαρία, κάποιον να φωνάζει 'Άρη τι κάνεις εκεί;' Εγώ και η συνάδελφος είχαμε δει τον 'Άρη' με το όπλο και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς σαν να σείστηκε το κτίριο. Τρέξαμε και μπήκαμε στον χώρο που είχαμε μία μικρή κουζίνα και τουαλέτα και κλειδώσαμε την πόρτα. Μετά από κάποια ώρα ήρθαν οι αστυνομικοί, μας απεγκλώβισαν και μας απομάκρυναν από το κτίριο. Έψαχναν να βρουν τον 'Άρη', δεν τον είχαν βρει και τον αναζητούσαν. Μας ρώτησαν αν είδαμε που είχε πάει, αλλά εμείς δεν ξέραμε».

Σχετικές ειδήσεις