ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Στο Τζάνειο ο δολοφόνος της Κυριακής - Το θρίλερ με τη μεταγωγή του

Άγιοι Ανάργυροι: Στο Τζάνειο ο δολοφόνος της Κυριακής - Το θρίλερ με τη μεταγωγή του

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις για τον δολοφόνο της Κυριακής 

Στο Τζάνειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται φρουρούμενος ο δολοφόνος της Κυριακής μετά το εξιτήριο που έλαβε από το Αττικόν, όπου διακομίσθηκε μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πάντως, πριν αποφασιστεί που θα νοσηλευθεί επικράτησε θρίλερ. Ο πρώην σύντροφος της 28χρονης, την οποία δολοφόνησε έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, έλαβε εξιτήριο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό προσωρινά, με ισχυρή αστυνομική δύναμη. Όμως, στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού δεν δέχθηκαν τον 39χρονο, πρώτον γιατί φοβούνταν μην επιχειρήσει να αυτοτραυματιστεί και δεύτερον για να αποφευχθούν επεισόδια βίας επειδή δεν θα ήταν μόνος σε θάλαμο νοσηλείας στις φυλακές.

Έπειτα από αναμονή για να βρεθεί εφημερεύον νοσοκομείο που θα διακομιστεί, αποφασίστηκε ο δράστης να επιστρέψει στο «Αττικόν» και να νοσηλευθεί σε απλό θάλαμο για το διάστημα που θα απαιτηθεί, όμως τελικά κατέληξε στο Τζάνειο με εντολή εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος στους Αγίους Αναργύρους έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, χρησιμοποιώντας τους επιδέσμους, που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι και τον λαιμό του.

Είχε καταναλώσει αλκοόλ και χάπια ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής

Στο μεταξύ, αλκοόλ και χάπια φαίνεται ότι είχε καταναλώσει ο 39χρονος, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Όπως έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις, στο αίμα του εντοπίστηκαν αλκοόλ και βενζοδιαζεπίνες. Οι βενζοδιαζεπίνες βρέθηκαν σε συγκέντρωση 2857,1 mg/l με το όριο να είναι στα 200 mg. Οι συγκεκριμένες ουσίες βρίσκονται συνήθως στα αγχολυτικά φάρμακα και στα φάρμακα που βοηθούν στον ύπνο.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα των αιματολογικών έδειξαν σχετικά με τη συγκέντρωση αλκοόλ που υπήρχε στο αίμα του, 1,10 mg/l με το όριο να είναι στα 0,20 – 0,80 mg/l.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του δολοφόνου της Κυριακής ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε στο Mega: «Θέλω να κάνω μια σημαντική διάκριση είναι διαφορετικό το να λαμβάνω ουσίες και να έχω μια διαταραχή συμπεριφοράς, και είναι εντελώς διαφορετικό να είμαι ένας ψυχιατρικός ασθενής, να λαμβάνω συνταγογραφούμενες ουσίες, οι οποίες είναι σε θεραπευτική δόση».

Ειδικά για τις αναλύσεις των εξετάσεων του 39χρονου είπε ο κ. Λέων: «Βλέπουμε υπερβολική δόση ουσιών που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μια θεραπευτική δόση για μια πάθηση. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι ότι οι βενζοδιαζεπίνες είναι ηρεμιστικές ουσίες. Μάλιστα σε συνδυασμό με το αλκοόλ κάνουν συνέργεια, ενεργώντας κατασταλτικά».

Σχετικές ειδήσεις