Ο καιρός της 25ης Μαρτίου: «Οι τυχεροί και οι άτυχοι της παρέλασης» - Η πρόγνωση Τσατραφύλλια
Τα «δύο πρόσωπα» του καιρού της 25ης Μαρτίου - Βροχές από τη μία, ηλιοφάνεια από την άλλη
Snapshot
- Στις 25 Μαρτίου ο καιρός θα παρουσιάσει δύο πρόσωπα, με βροχές στα ανατολικά και νότια και ηλιοφάνεια στα δυτικά και βόρεια μέρη της χώρας.
- Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στα ανατολικά και νότια, προκαλώντας αίσθηση ψύχρας, ενώ στα δυτικά και βόρεια θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.
- Οι μαθητικές παρελάσεις σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κατερίνη, Καβάλα, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Κοζάνη, Πάτρα, Ιόνια νησιά, Πύργο και Καλαμάτα θα γίνουν με καλό καιρό.
- Οι εορτασμοί στις Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη θα γίνουν υπό βροχές.
- Στην Αθήνα, όπου θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση, αναμένεται ψιλόβροχο το μεσημέρι, όπως και στην Εύβοια, τη Λιβαδειά και τον Βόλο.
Τυχερούς και άτυχους θα έχει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καθώς τα... δύο πρόσωπα του καιρού θα επιτρέψουν στους μεν να παρελάσουν με ηλιοφάνεια, οι δε, ωστόσο, θα παραστούν στους εορτασμούς με βροχοπτώσεις.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε σχετική του ανάρτηση, στα ανατολικά και τα νότια θα σημειωθούν βροχές, με τους βοριάδες να φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ και να προκαλούν μεγαλύτερη αίσθηση ψύχρας.
Από την άλλη, στα δυτικά και τα βόρεια θα υπάρχει ηλιοφάνεια, με υψηλότερες θερμοκρασίες και βοριάδες στα 5 μποφόρ.
Σύμφωνα με την πρόγνωση, με σύμμαχο τον καιρό θα γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολή, Ξάνθη, Κατερίνη, Καβάλα, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Κοζάνη, Πάτρα, Ιόνια νησιά, Πύργο, Καλαμάτα.
Από την άλλη με βροχές θα πραγματοποιηθούν οι εορταμοί σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Ψιλόβροχο θα έχει το μεσημέρι και στην Αθήνα, όπου θα διεξαχθεί η στρατιωτική παρέλαση, αλλά και στην Εύβοια, τη Λιβαδειά και τον Βόλο.