ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ-Προσπάθησαν να κάψουν τρανς μαθήτρια εσπερινού λυκείου

Σοκ-Προσπάθησαν να κάψουν τρανς μαθήτρια εσπερινού λυκείου

Το ρατσισμό λόγω της διαφορετικότητάς της βίωσε από τους συμμαθητές της, αλλά και το διδακτικό προσωπικό του εσπερινού λυκείου που φοιτά μία 25χρονη τρανς.

Σύμφωνα με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), τα προβλήματα ξεκίνησαν ήδη από την προσπάθειά της να εγγραφεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς στο εν λόγω σχολείο.

Ειδικότερα, όταν η 25χρονη προσκόμισε στο διευθυντή έγγραφο, στο οποίο -επειδή δεν έχει κάνει επέμβαση επαναπροσδιορισμού- αναγράφονταν τα αντρικά της στοιχεία, η αντίδραση του ήταν: «Για τον αδερφό σου πρόκειται;».

Η 25χρονη τού απάντησε ότι πρόκειται για την ίδια και τότε εκείνος αρνήθηκε να την εγγράψει, λέγοντάς της ότι έχει πρόβλημα με την εμφάνισή της και ότι αφού γεννήθηκε αγόρι, τότε είναι αγόρι.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στο «δικό του» σχολείο δεν γίνονται δεκτές τέτοιες καταστάσεις και της πρότεινε να πάει σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.

Όταν εκείνη δεν το δέχτηκε, της πρότεινε να μην προσέρχεται στο χώρο του σχολείου και της ζήτησε να παρουσιαστεί μόνο κατά στη διεξαγωγή των εξετάσεων του Ιουνίου, κάτι που η τρανς κοπέλα αρνήθηκε να κάνει.

Έτσι, εξαναγκάστηκε να πηγαίνει στο σχολείο ντυμένη ως αγόρι, γεγονός που προκάλεσε τον χλευασμό των συμμαθητών της, που ήδη γνώριζαν ότι ήταν τρανς.

Εκτός από τις ύβρεις και τις απειλές, έφτασαν στο σημείο να την περιλούσουν με εύφλεκτο υλικό, προσπαθώντας να την κάψουν. Η ίδια δηλώνει ότι είχε σκεφτεί ακόμα και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, κάτι που -όπως λέει- πιθανώς θα είχε κάνει αν δεν είχε τη στήριξη μιας φιλολόγου.